Prøv smaker fra hele verden

Sjekk ut våre beste vegetariske middag

De beste oppskriftene og måltidsideene med hvitløk

Enten du liker knust, oppskåret, grovhakket eller finhakket hvitløk, har vi nok av velduftende oppskrifter med hvitløk som utvilsomt vil tilfredsstille lysten din.

Tilsett smak til rettene dine med hvitløk

Vær kreativ med hvitløksoppskriftene dine

Hvis du ikke får nok av hvitløksbrød, har vi flere deilige hvitløksbrødoppskrifter du bare MÅ prøve. For eksempel denne oppskriften på focacciabrød med hvitløk, rosmarin og tre forskjellige oster. Den er helt perfekt til middagsselskaper eller som tilbehør til fyldige supper og gryteretter. Oppskriften er også vegetarisk, noe som gjør den til det ideelle valget for familier som ønsker å møte ulike kostholdsbehov.
Når det gjelder hvitløk, har vi ikke bare oppskrifter på brød. Vi har også en lang rekke aromatiske oppskrifter med hvitløk som du kan velge mellom, for eksempel ourguignon med vilt med kremet, stekt hvitløksmos. Denne retten er et utmerket valg hvis du vil imponere noen – f.eks. en du er glad i på en koselig date. Apropos retter som imponerer, du bør også prøve indrefiletbiff med hvitløkssmør hvis du vil skjemme bort gjestene dine. De vil utvilsomt bli imponert av den deilige smaken, og vi tør garantere at det blir et minneverdig middagsselskap. Så hva venter du på? Prøv våre deilige hvitløksoppskrifter i dag.

Hvitløk er en del av løkfamilien

Hvitløk er ikke bare kjent for å tilføre deilig smak til oppskrifter fra hele verden, den er også berømmet for sine fantastiske helsefordeler. Hvitløk vokser over hele verden og ble i antikken brukt mer for sine medisinske egenskaper enn som ingrediens i mat. I dag utgjør imidlertid hvitløk en viktig del av utallige oppskrifter, fra deilige pastaretter til våre ‘all-time’ favoritt hvitløksbrød.
Hvitløk er fullpakket med næring og inneholder fiber, vitamin C, vitamin B6, mangan og selen i bare ett fedd hvitløk. Det er også svært lavt i kalorier, noe som betyr at det er det perfekte tillegget til måltider for de som er på en lavkaloridiett. Enten du vil tilføre smak til retten din eller ønsker å avverge en forkjølelse, kan du alltid stole på hvitløk.
Vill hvitløk er også spesielt populær å høste når det er i sesong, og er et flott alternativ å ha med i dine egne hvitløksoppskrifter. Du finner vanligvis vill hvitløk i løvskog i vårperioden fra april til juni, og det er en fin aktivitet for alle de som elsker å høste egen mat.

Vanlige spørsmål om hvitløk

Hvordan lage hvitløksbrød?

Å lage hvitløksbrød er ganske enkelt. Alt du trenger er litt brød etter eget valg, smør, 4–6 fedd hvitløk og litt persille. Først bør du finhakke hvitløken og smelte smøret. Så blander du de to ingrediensene sammen i en bolle. Når du har gjort dette, fordeler du ganske enkelt hvitløk- og smørblandingen jevnt over brødet, drysser litt hakket persille på toppen og steker på en varm grill eller i ovnen til hvitløksbrødet er slik du liker det. Da er du klar til å nyte ditt helt eget hvitløksbrød som tilbehør til favorittrettene dine.

Hvordan lage hvitløkssmør?

Å lage hvitløkssmør er ganske enkelt og krever bare tre ingredienser. Start med å veie ca. 100 g smør (eller mer etter behov). Ta så 1 fedd hvitløk (eller flere hvis du vil ha en mer fremtredende smak) og to ts hakket persille, og bland det hele sammen i en bolle. Når du er ferdig med å blande de tre ingrediensene sammen, varmer du blandingen på en kokeplate i en liten kjele til den er smeltet. La til slutt det smeltede hvitløkssmøret avkjøles i kjøleskapet.

Er hvitløk en grønnsak?

Det er mye debatt om hvorvidt hvitløk er en urt eller en grønnsak på grunn av måten folk bruker det i matlaging. Imidlertid er hvitløk nært beslektet med løk, purre og sjalottløk og kommer fra en spiselig plante. Derfor, fra et rent botanisk synspunkt, er hvitløk klassifisert som en grønnsak.

Hvordan oppbevare hvitløk?

For lettere å opprettholde optimal friskhet bør du ideelt sett oppbevare hvitløk på et tørt og mørkt sted ved normal romtemperatur.

Gled deg til middag hver dag!

+5

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr