Prøv smaker fra hele verden

Sjekk ut våre beste vegetariske middag

Våre beste eggoppskrifter og måltidsideer

En basisingrediens som ikke trenger å være kjedelig. Oppdag de beste eggoppskriftene for alle måltider med HelloFresh. Fra omeletter til frittatas, vi har alt!

Krydre eggeoppskriftene dine

Eggoppskrifter florerer over hele verden

Egg er en av de mest grunnleggende og allsidige ingrediensene i matlaging. Den brukes i alt fra klassiske internasjonale frokosttallerkener til de fineste bakverkene i verden. Alle kan koke egg, men det kan være litt vanskeligere å mestre prosessen. Følg disse raske tipsene som kan hjelpe deg med å få et perfekt tilberedt egg:
  • Å steke et egg tar omtrent to minutter i en varm stekepanne med olje.
  • Eggerøre kan ta bare rundt et minutt å steke.
  • Skal du koke et egg vil det ta mellom 6 og 10 minutter, avhengig av hvordan du vil ha egget kokt.
I India finner du egge i en kremet karri, servert med spinat. I Storbritannia er skotske egg en delikatesse, og nordafrikansk shakshuka kombinerer helteingrediensen med tomater, paprika, feta, løk og urter for en aromatisk rett. Egg er også essensiell i baking og for å lage pannekaker. Finn dem i drikkevarer, som eggelikør, og blandet med fløte, sukker, melk og andre ingredienser for å lage vaniljesaus og andre søte puddinger.

Leter du etter flere måter å krydre oppskriftene dine på go-to-egg?

Du trenger ikke lete lenger. Anbefalt av våre oppskriftseksperter, finner du her de beste krydderne for å tilberede eggene dine, uansett om du foretrekker hele stekte egg, eggerøre, omeletter, kokte eller posjerte egg.
  • Salt og pepper: Før du begynner å prøve ut mer eksotiske smaker, sørg for at du har mestret å få salt- og pepperkrydderet til en kunst.
  • Paprika: Gi en røykaktig smak til eggoppskriften din ved å drysse en dash paprika i – perfekt for eggerøre.
  • Gressløk:Gjør den klassiske omeletten eller eggerøren litt mer smakfull med litt hakket gressløk.
  • Chilliflak eller chilipulver: For de som føler seg mer eventyrlystne, legg til litt spice i eggerettene dine akkurat som våre meksikansk-inspirerte retter.

Vanlige spørsmål om egg

Hvor lang tid tar det å koke et egg?

Når det først er lagt i forkokt vann, trenger et egg bare 5–6 minutter før du kan nyte et bløtkokt egg. For de som ønsker et hardkokt egg, til for eksempel deilige salatoppskrifter, kan du doble tiden for den perfekte kokken.

Hvor mye protein er det i ett egg?

Egg er en utmerket proteinkilde som passer godt inn i et sunt og godt balansert kosthold. Et vanlig egg inneholder ca. 7 g protein.

Er egg et meieriprodukt?

Nei, egg regnes ikke som et meieriprodukt. Egg er et biprodukt av dyr, men siden de ikke inneholder melk fra et dyr, er de ikke en meieriingrediens.

Spiser vegetarianere egg?

Ja, vegetarianere kan spise egg. De som praktiserer et vegansk kosthold, kan det imidlertid ikke, da et egg er et animalsk biprodukt.

Hvordan oppbevare egg?

Det anbefales å oppbevare egg i kartongene for å beskytte dem mot å absorbere sterke smaker eller aromaer fra nærliggende matvarer. Å oppbevare dem på denne måten vil også bidra til å sentrere eggeplommen og gjøre det enkelt å se best før-datoen. Egg bør også oppbevares ved mindre enn 20ºC, så for de fleste kjøkken vil dette bety midten av kjøleskapet. Men unngå å oppbevare dem i døren, da temperaturene svinger der. Hvis du har eggeplommer eller -hviter til overs, kan du oppbevar dem i en dag eller to i en lufttett beholder i kjøleskapet. Hardkokte egg vil holde seg gode på denne måten i en uke, og stekte eller kokte eggeretter vil holde i opptil fire dager. Overraskende nok kan du også fryse egg. Pisk de sammen forsiktig, og oppbevar i fryseren i en lufttett beholder i opptil en måned.

Hvem kom først, høna eller egget?

Selv om vi har mange svar på matrelaterte spørsmål klar til deg her hos HelloFresh, er dette et spørsmål som til og med får oss til å klø oss i hodet!

Gled deg til middag hver dag!

+4

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr