HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHvitløksstekt Halloumi
topBanner
Hvitløksstekt halloumi

Hvitløksstekt halloumi

med ovnsbakt aubergine og granateplesalat

Tags:Vegetar
Allergener:EggSennepHveteGlutenMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Aubergine

4 g

Jorda Rundt

(InneholderEgg, Sennep)

1 g

Chiliflak

2 g

Spisskummin, støtt

85 g

Bulgur

(InneholderHvete, Gluten)

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

½ stk

Granateple

200 g

Halloumi

2 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

10 g

Sesamfrø

30 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 2)

3 ss

Olivenolje (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier844 kcal
Energi (kj)3532 kj
Fett54.51 g
Mettet fett21.9 g
Karbohydrater46.65 g
Sukker18 g
Protein33.91 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Stekebrett
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Bland spisskummen, en klype chiliflak, Jorda Rundt og olivenolje* [3 ss | 6 ss] til en krydderolje i en skål. Del aubergine på langs og skjær dype riller i hver halvdel. Tilsett krydderolje og sørg for at den kommer dypt ned i rillene. Plasser aubergine i en ildfast form med rillene opp. Bak i ovnen i 30-35 min.

2

Kok opp en kjele med lettsaltet* vann* [4 dl | 8 dl]. Kok bulgur i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet la bulgur hvile i kjelen. TIPS: ‘Al dente* betyr at bulguren er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.

3

Skjær halloumi i 2 cm biter. Press eller finhakk hvitløk. Varm opp en tørr stekepanne på høy varme og rist sesamfrø i 2-3 min. Sett til side i en skål. Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen og stek halloumi på høy varme i 2-3 min på hver side, til gylne. Tilsett halvparten av hvitløken når det er 1 min igjen av steketiden.

4

Del agurk på langs og skrap ut kjernen. Riv resten av agurken og press ut vannet. Bland agurk, yoghurt og resterende av hvitløk i en skål. Smak til med salt* og pepper*.

5

Grovhakk persille og spinat. Rull granateple mellom hendene for å løsne frøene. Del granateple på midten. Senk granateple i en skål med vann og bruk fingrene til å løsne frø fra det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyter. Skyll frø under kaldt vann i en sil. Bland ferdig bulgur med persille, spinat, granateplefrø, salt* og pepper*. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje*. 

6

Anrett bulgursalat og aubergine på tallerkener. Topp med halloumi og en klatt tzatziki. Pynt med ristede sesamfrø.