HelloFresh
Oppskrifter
Thailandske Oppskrifter

Prøv smaker fra hele verden

Thaimat: Oppdag våre thai-inspirerte oppskrifter

Utforsk de intense smakene fra Thailand og la smaksløkene danse med våre oppskrifter på thaimat. Prøv blant annet thailandske retter som kombinerer friske krydder, kokosmelk og saftige ingredienser.

Thailandske oppskrifter

La deg inspirere av våre deilige thaioppskrifter

Thaioppskrifter og ideer til måltider

Thailandske retter er kjent for sin balanserte blanding av søte, salte, syrlige og krydrede smaker. Thaimat (også kalt thailandsk mat) er kjent for å være full av smak, med aromatiske ingredienser som sitrongress, ingefær og sterk chili, sammen med mildere kokosmelk, basilikum og knasende peanøtter. Så hvis du er like glad i thaimat som oss, har du flaks!

I oppskriftssamlingen vår finner du et fargerikt utvalg av tradisjonelle thailandske retter og smarte thailandske fusjonsoppskrifter som gjør matlagingen morsommere og mer smakfull. Hvis du er vegetarianer eller har et kalorifattig kosthold, har vi også mange alternativer som kan gjøre livet ditt enklere. Og det beste? Du trenger ikke noen erfaring med matlaging for å følge de klare og enkle instruksjonene våre! Nyt de spennende smakene i disse thailandske rettene som er enkle å tilberede, og lær deg nye matlagingsteknikker med HelloFresh.

10 deilige thailandske gatekjøkkenretter

Hvert år reiser flere titalls millioner reisende til Thailand for å utforske strendene, oppleve kulturen og ikke minst nyte deilig thaimat. Uansett hvor du drar, er gatene i Thailand fulle av selgere som lager en rekke aromatiske thailandske gateretter som både ser like gode ut og lukter like godt som de smaker. Her er våre favoritter blant de thailandske gatematrettene som alle besøkende bør prøve:
  • Som Tam: en krydret papayasalat som serveres med tørkede reker, tomater, peanøtter og mye chili.
  • Pad Thai: en klassisk thailandsk oppskrift med stekte nudler, egg, kjøtt, bønnespirer, peanøtter og lime.
  • Sai Ooah: en krydret svinekjøttpølse som ofte selges av gateselgere i Nord-Thailand.
  • Pad See Eiw: brede risnudler servert med soyasaus, kinesisk brokkoli eller kål og stekt kylling eller biff.
  • Kao Niew Ma Muang: en thailandsk dessertoppskrift laget av mango, kokosmelk og klebrig ris.
  • Tom Yum Goong: en skål med krydret suppe med reker, tomater, sopp, sitrongress og thailandske krydder.
  • Gai Pad Met Ma Muang: en sursøt rett med stekt kylling, grønnsaker og cashewnøtter.
  • Pak Boong: Denne thailandske grønnsaken, også kalt morning glory, ligner spinat og serveres med chili, hvitløk og østerssaus.
  • Pat Ka Phrao: en wokrett med hakket kylling eller svinekjøtt, thaibasilikum, ris og et stekt egg.
  • Poh Pia Tod: friterte vårruller laget av rispapir med forskjellig fyll.

FreshFakta

De mest utsøkte thailandske rettene skiller seg ut gjennom en perfekt balanse mellom salt, surt, krydret og søtt – de fire viktigste smakene i det thailandske kjøkkenet

Det thailandske kjøkkenet sine deilige hemmeligheter

Med sine fyldige karriretter, fyldige nudler og klissete mangoris har det thailandske kjøkkenet erobret verdens smaksløker med storm. Og ærlig talt kommer ikke dette som noen overraskelse. Thailandsk mat omfatter et bredt spekter av livlige smaker som gir harmoniske og mettende retter. Mange av rettene er lett tilberedt og inneholder både aromatiske, ferske ingredienser og krydret smak. I tradisjonell thailandsk matlaging finner du mye fersk sjømat, grønnsaker, eksotiske frukter og velduftende urter som sitrongress og basilikum. Andre viktige ingredienser er hvitløk, ingefær og grønn eller rød chili som varierer fra mild til sterk. Heldigvis er det ikke veldig komplisert å lage deilige thairetter. Viktige krydder og urter tilfører komplekse smaker til kremete karriretter med kokosmelk, gryteretter og kjøttretter. Oppdag enkle thailandske oppskrifter i samlingen vår, og få stillet lysten på skikkelig god thaimat.

Ofte stilte spørsmål om thaimat

Hva er typisk thailandsk mat?

Typisk thailandsk mat er en harmonisk blanding av søte, sure, salte og sterke smaker, ofte i samme rett. Sentrale ingredienser inkluderer ris, ferske urter som sitrongress og koriander, kokosmelk, fiskesaus og chili. Populære retter er Pad Thai, grønn og rød curry, og Tom Yum suppe. Thailandsk matlaging fokuserer på friske ingredienser og komplekse smakskombinasjoner.

Hva er nasjonalretten i Thailand?

Nasjonalretten i Thailand er ofte ansett å være Pad Thai. Denne populære retten består av stekte risnudler blandet med ingredienser som egg, tofu, reker eller kylling, og smaksatt med tamarind, fiskesaus, røde chili og palmesukker. Toppet med knuste peanøtter og frisk koriander, representerer Pad Thai den unike balansen av smaker i thailandsk matlaging.

Hva er thaimat kontra kinesisk mat?

Det thailandske kjøkkenet bruker mer urter, kokosmelk, chili og krydder enn det kinesiske. Retter som Pad Thai og curryer illustrerer denne smaksprofilen. Kinesisk mat, derimot, har en bredere variasjon av smaker og teknikker, ofte med fokus på umami, gjennom bruk av soyasaus, østerssaus, og fermenterte produkter. Mens thaimat ofte serveres med ris eller nudler som en del av hovedretten, kan kinesisk mat servere ris som et tilbehør.

Gled deg til middag hver dag!

+5

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr