I dag går den kulinariske reisen til Hellas, og vi frister med en frisk og fyldig rekesalat. Vi ovnsbaker poteter med oregano, og blander dem deretter med sitrondressing, paprika, tomater, salat og persille. Vi topper alt med stekte reker og en kremet hvitløksyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Reker
500 g
Poteter
1 stk
Paprika
1 stk
Salat
½ stk
Sitron
1 pose
Bladpersille
½ stk
Rødløk
2 stk
Hvitløk
1 g
Oregano, tørket
150 g
Yoghurt
2 stk
Tomat
1 ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Vann* (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper, halvparten av oreganoen og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min.
Når potetene har 10 min igjen, legg 1 stk. hvitløksfedd på stekebrettet.
Del sitron i to.
Finhakk eller press resterende hvitløk.
Skjær rødløk [½ stk, 2P] i tynne skiver.
Bland vann [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], hvitløk, sitronsaft [1 ss I 2 ss], sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt i en skål. Rør inn rødløk.
Fjern frøene og skjær paprika i ½ cm strimler.
Skjær tomat i 2 cm biter.
Skjær av stilken og grovhakk hjertesalat.
Finhakk persille.
Bland grønnsaker og persille (spar litt til pynt) i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Når potetene har 3 min igjen av steketiden, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek reker med resterende oregano i 1-2 min, til gjennomstekte. Krydre med en klype salt og fjern fra varmen.
Når potetene er ferdige, hell over dressingen med rødløk og bland godt.
Når potetene er litt avkjølte, bland med salaten.
Klem hvitløk ut av skallet ned i en skål og mos med en gaffel. Rør inn yoghurt. Krydre med en klype salt og pepper.
Anrett gresk potetsalat i dype tallerkener.
Press en skvett sitronsaft over.
Topp med reker og hvitløksyoghurt.
Pynt med resterende persille.