Prøv smaker fra hele verden

Sjekk ut våre beste vegetariske middag

Våre beste oppskrifter med spinat og måltidsideer

Ønsker du å endre hverdagsmiddagsmenyen? Våre deilige spinatoppskrifter vil få deg til å lage ferske måltider på kort tid!

Er spinat en supermat?

Spinat: fordelene med denne ferske ‘supermatgrønnsaken’

Spinat har sin opprinnelse i Persia og har blitt kjent over hele verden for sine ‘supermat’-fordeler, samt grønnsakens friske, bitre smak. Fullpakket med næringsstoffer og antioksidanter som jern, folat og vitamin K, C og A, kan spinat bidra til å redusere risikoen for visse sykdommer og høyt blodtrykk samt støtte sunne energinivåer i kroppen. Spinat kan også ha en positiv effekt på vårt syn og hjertehelse.
Spinat er en allsidig spinatvekst som kan spises rå, sautert, kokt, dampet eller stekt i nesten hvilken som helst rett. Noen av de mest populære rettene er salater, pasta- og gryteretter. Spinat er en enkel måte å få inn mer grønt i kostholdet ditt og hjelper deg med å spise et sunt, balansert kosthold. Hos HelloFresh har vi mange deilige oppskrifter med spinat som passer til alle, enten du er alteter, vegetarianer eller veganer.

Vanlige spørsmål om spinat

Hvordan tilberede spinat?

Spinat kan tilberedes på mange forskjellige måter. Du kan blant annet blansjere, statuere og dampe denne allsidige grønnsaken. Det er imidlertid viktig å merke seg at siden spinat består av 91 % vann, vil den visne veldig raskt, og at den avgir mye væske når den kokes. Hos HelloFresh kommer alle matkassene våre med trinnvise oppskrifter om hvordan du tilbereder ingrediensene dine på riktig måte.

Er spinat bra for deg?

Ja. Takket være et lavt kaloriinnhold og et høyt innhold av nyttige næringsstoffer og antioksidanter er spinat generelt klassifisert som en sunn matvare.

Er spinat et protein?

Spinat er en grønnsak med svært lavt proteininnhold på kun 2,9 g pr. 100 g. Derfor regnes ikke spinat et godt alternativ til protein, og vi anbefaler heller andre proteinkilder som kjøtt, egg, tofu, erter eller rosenkål.

Hvor mye jern er det i spinat?

Det er 2,7 mg jern pr. 100 g spinat.

Gled deg til middag hver dag!

+5

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr