HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSøt Chililaks
topBanner
Søt chililaks

Søt chililaks

med hvitløkstekte grønnsaker & jasminris

Tags:Rask
Allergener:FiskHveteSoyaGluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

40 g

Søt chilisaus

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

1 stk

Lime

1 stk

Vårløk

1 stk

Pak choi

1 stk

Gulrot

4 g

Grønnsaksbuljong

½ stk

Squash

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier657 kcal
Energi (kj)2751 kj
Fett21.49 g
Mettet fett4.1 g
Karbohydrater80.96 g
Sukker17.4 g
Protein33.52 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i en kjele. Tilsett ris og en klype salt* og kok på lav varme under lokk i 12 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.  TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!

2

Skjær gulrot (uskrellet) i 0,5 cm tynne staver. Grovhakk pak choi. Skjær squash i tynne halve skiver. Riv ingefær [½ stk, 2P] og hvitløk fint. Skjær vårløk i tynne skiver. Skjær lime i båter. 


3

Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og squash i 3-4 min. Tilsett pak choi og hvitløk og stek i ytterligere 1 min. Bland sweet chili saus, soyasaus, ingefær og en stor skvett limesaft i en skål. Krydre grønnsaker med en klype salt* og pepper*, og overfør til en bolle. 


4

Varm opp en smule olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Klapp forsiktig laks med tørkepapir så den er tørr og krydre med salt* og pepper* på begge sider. Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Vend laks og stek i ytterligere 3-4 min, eller inntil gjennomstekt. Overfør til en tallerken med skinnsiden opp så den holder seg sprø. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.


5

Varm samme stekepanne igjen på middels varme. Tilsett chilisaus og la simre i 30 sek, inntil gjennomvarmet og ingefær ikke lenger er ‘rå’.


6

Anrett ris og grønnsaker i dype tallerkener. Topp med laks (med den sprø skinnsiden opp). Øs chilisaus over og pynt med vårløk. Serveres med limebåter ved siden av.