Våre matkasserHjelpGavekort
Søt chililaks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Søt chililaks

Søt chililaks

med hvitløkstekte grønnsaker & jasminris

Tags:
Rask
Allergener:
Fisk
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

40 g

Søt chilisaus

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

1 stk

Lime

1 stk

Vårløk

1 stk

Pak choi

1 stk

Gulrot

4 g

Grønnsaksbuljong

½ stk

Squash

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier657 kcal
Energi (kj)2751 kj
Fett21.49 g
Mettet fett4.1 g
Karbohydrater80.96 g
Sukker17.4 g
Protein33.52 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i en kjele. Tilsett ris og en klype salt* og kok på lav varme under lokk i 12 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.  TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!

Forbered grønnsaker
2

Skjær gulrot (uskrellet) i 0,5 cm tynne staver. Grovhakk pak choi. Skjær squash i tynne halve skiver. Riv ingefær [½ stk, 2P] og hvitløk fint. Skjær vårløk i tynne skiver. Skjær lime i båter. 


Stek grønnsaker
3

Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og squash i 3-4 min. Tilsett pak choi og hvitløk og stek i ytterligere 1 min. Bland sweet chili saus, soyasaus, ingefær og en stor skvett limesaft i en skål. Krydre grønnsaker med en klype salt* og pepper*, og overfør til en bolle. 


Stek laks
4

Varm opp en smule olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Klapp forsiktig laks med tørkepapir så den er tørr og krydre med salt* og pepper* på begge sider. Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Vend laks og stek i ytterligere 3-4 min, eller inntil gjennomstekt. Overfør til en tallerken med skinnsiden opp så den holder seg sprø. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.


Varm chilisaus
5

Varm samme stekepanne igjen på middels varme. Tilsett chilisaus og la simre i 30 sek, inntil gjennomvarmet og ingefær ikke lenger er ‘rå’.


Servér
6

Anrett ris og grønnsaker i dype tallerkener. Topp med laks (med den sprø skinnsiden opp). Øs chilisaus over og pynt med vårløk. Serveres med limebåter ved siden av. 


Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image