Våre matkasserHjelpGavekort
Indisk soppbhaji
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk soppbhaji

Indisk soppbhaji

med basmatiris og varm hvitløksnaan

Bhaji er en indisk rett som varmer og metter, og som smaker helt fantastisk. Vi steker løk, squash og sopp sammen med ingefær, hvitløk, spisskummen og tikka masala. Deretter tilsetter vi hakkede tomater, limesaft og koriander og lar herlighetene godgjøre seg sammen. Vi serverer bhaji med ris og hvitløksnaan, og drysser over frisk koriander som kronen på verket!

Tags:
Vegetar

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Spisskummin, støtt

2 stk

Naanbrød

200 g

Sjampinjong

1 stk

Løk

150 g

Basmatiris

2 stk

Hvitløk

1 pose

Koriander

30 g

Tikka masala

1 pakke

Hakkede tomater

1 stk

Ingefær

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

½ stk

Squash

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

3 ss

Vann (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 4)

½ ss

Smør (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier958 kcal
Energi (kj)4009 kj
Fett30 g
Mettet fett5.9 g
Karbohydrater137.3 g
Sukker19.2 g
Protein24.1 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Sett oven på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk. TIPS: Ikke løft på lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

Press eller finhakk hvitløk. Finhakk løk. Skrell og riv ingefær fint. Skjær sopp i tynne skiver. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm biter. Grovhakk koriander(med stilk). Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne. Stek løk, squash og sopp i 6-8 min. Krydre med en klype salt*. Tilsett ingefær, halvparten av hvitløken, spisskummen og tikka masala, og stek ytterligere i 1 min. Tilsett vann* [3 ss | 6 ss] under omrøring i 2-3 min, til vannet fordamper.

Lag saus
4

Tilsett hakkede tomater, en god skvett limesaft, halvparten av korianderen, sukker* [1/2 ts | 1 ts] og smør* [1/2 ss | 1 ss]. La putre i 8-9 min, eller til sausen har tyknet og tomatene er kokt. Smak til med salt* og pepper*. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Lag hvitløksnaan
5

Bland olivenolje* [1 ss | 2 ss], resterende hvitløk og koriander (spar litt koriander til pynt) og en klype salt* og pepper* i en liten skål. Smør naanbrød med hvitløksolje og varm i ovnen i 2-3 min. Når sausen er ferdig, tilsett spinat og bland godt til spinat faller sammen. Tilsett limeskall i kjelen med ris og rør godt med en gaffel.

Server
6

Anrett basmatiris i dype tallerkener og topp med soppbhaji. Pynt med koriander. Server limebåter og hvitløksnaan på siden.