Prøv smaker fra hele verden

Sjekk ut våre beste vegetariske middag

Våre beste risoppskrifter og måltidsideer

Ris er en allsidig bærebjelke på tvers av flere retter. Sjekk ut risoppskriftene våre og begynn å lage deilige måltider på kort tid!

Gjør middagen til en smaksopplevelse med våre risoppskrifter

Ris er en bærebjelke i matkulturer over hele verden

Ris er hovedingrediensen i mange lands nasjonale retter. Det er også kjent brukt i signaturretter fra land som Italia, Indonesia og Kina. Ikke bare dette, men i noen kulturer blir risgudinnen Dewi Sri til og med tilbedt som inspiratoren for Balis risoppdrett og næringens Gud.
Det er så mange måter å tilberede ris på; den kan stekes, dampes og kokes og fungerer som et flott karbohydrat i nesten alle måltider. Noen populære risretter inkluderer spansk paella, italiensk arancini, indonesisk Nasi Goreng, kinesisk stekt ris og indisk biryani som alle er deilige og relativt enkle å lage. Ikke bare er ris allsidig, det har også rikelig med næringsstoffer, inkludert fiber, magnesium og vitamin B, og er et naturlig glutenfritt korn, som er lett å fordøye og et godt alternativ i glutenfrie retter.

Vanlige spørsmål om ris

Hvordan lage ris?

Ris kan tilberedes på flere forskjellige måter og hvilken metode som er best avhenger av retten du tilbereder. For eksempel må langkornet ris som basmati vaskes grundig før den tilberedes for å bli kvitt overflødig stivelse, mens brun ris trenger mer vann for å koke enn hvit ris og tar litt lengre tid. Med en matkasse fra HelloFresh får du alle instruksjonene du trenger for å koke ris på oppskriftskortene du mottar sammen med ingrediensene dine.

Hvordan lage stekt ris?

For å lage stekt ris, må du ta den ferdigkokte risen og legge den til siden. Ta deretter en kjele eller wok og varm opp 2 teskjeer vegetabilsk olje over middels høy varme. Når pannen har nådd en optimal temperatur tilsetter du 2 lettpiskede egg og steker til det er stivnet. Når eggene er stekt tilsetter du den ferdigkokte risen tilbake i pannen og blander det med litt soyasaus og eventuelle grønnsaker, proteiner eller krydder du ønsker.

Er ris glutenfri?

Ja, ris er en glutenfri ingrediens.

Hvor mye ris bør du koke per person?

Hvor mye ris du bør lage per person avhenger av retten og kostholdet du følger. Alle spiser forskjellige mengder, men en generell regel er at 75 g råris er nok til en porsjon. Avhengig av hva du serverer til risen og hvilken diett du følger, kan det hende du må tilberede mer eller mindre enn 75 g ris.

Gled deg til middag hver dag!

+5

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr