Prøv smaker fra hele verden

Sjekk ut våre beste vegetariske middag

Våre beste Couscous-oppskrifter og måltidsideer

Hvis du leter etter inspirasjon til å fornye menyen din, vil vårt utvalg av couscous-oppskrifter få deg til å lage deilige måltider på kort tid!

Bli kjent med couscous

Couscous er en tradisjonell nordafrikansk siderett laget av semulegryn

Couscous, som ikke er så ulik pasta, er kjent for sin enkle smak og allsidighet som fungerer godt med kjøtt, fisk og grønnsaker. Vanligvis selges couscous ferdigkokt og tørket, og er superenkel å tilberede – noe som gjør den til et utmerket valg for de som ønsker å slenge sammen en rask lunsj eller middag.
Det er forskjellige typer couscous tilgjengelig på markedet – den vanligste er marokkansk couscous (den minste størrelsen), israelsk couscous (også kjent som perlecouscous) og libanesisk couscous (som tar lengst tid å tilberede). Hver type couscous brukes i forskjellige retter rundt om i verden og er rik på selen, en antioksidant som hjelper kroppen din med å reparere skadede celler og reduserer betennelser – noe som gjør det til en god ingrediens å inkludere i de ukentlige måltidene dine.

Vanlige spørsmål om couscous

Hvordan lage couscous?

Oftest er couscousen du kjøper i butikkene ferdiglaget, noe som betyr at du bare trenger å tilsette en liten mengde vann, kraft eller buljongvann og la den koke i noen minutter til den har absorbert væsken så du kan gjøre den luftig med en gaffel. Tips: hvis du drypper couscousen med en liten mengde olivenolje hjelper det med å skille kornene.

Hva er couscous?

Couscous er en type pasta laget av semulegryn og hvetemel.

Er couscous glutenfri?

Nei. Couscous er laget av semulegryn, et korn av durumhvete.

Hvordan koke perlecouscous?

Perlecouscous – også kjent som israelsk couscous – tar litt lengre tid å lage. Den beste måten å tilberede det på er å tilsette rundt 3-4 kopper vann per 1 kopp couscous, koke opp og koke i rundt 7-8 minutter. Når dette er gjort, kan du servere det alene eller blandet med salat og grønnsaker for en frisk, smakfull siderett

Gled deg til middag hver dag!

+4

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr