Våre matkasserHjelpGavekort

Prøv smaker fra hele verden

Sjekk ut våre beste vegetariske middag

Våre beste rødbetoppskrifter og måltidsideer

Leter du etter inspirasjon til å fornye menyen din? Sjekk ut våre oppskrifter med rødbeter og begynn å lage deilige måltider på et blunk!

Vegetariske oppskrifter med rødbeter

Oppskrifter med ovnsbakte rødbeter

Rødbetetips, -triks og -hacks

Hvordan tilberede rødbeter

Rødbeter er kjent for sin slående røde farge og er en veldig god grønnsak som kan brukes på mange forskjellige måter i matlagingen. Rødbeter er spekket med næringsstoffer, vitaminer, mineraler og fiber.
Det er ikke mange som vet at det er mulig å spise rødbeter rå, da de fleste rødbetoppskrifter involverer koking, steking, damping eller grilling. Å steke rødbeter i ovnen er den beste måten å bevare smaken av grønnsaken på. Du finner en rekke fristende oppskrifter på HelloFresh for inspirasjon til hvordan du koker rødbeter. Når du tilbereder rødbeter, bør du la det være ca. 3 cm av stilken tilbake og la også roten bli. Disse kan kuttes vekk i etterkant. Kombiner gjerne rødbeter med laurbærblad, nellik, dill, hvitløk, spinatfrø eller timian. Alle disse krydderne er med på å løfte rødbetsmaken ytterligere.

Hva kan du gjøre med rødbeter?

Hvis en rødbete har stilker og blader som er myke og ser slappe ut, kan du legge dem i vann og oppbevare dem i kjøleskapet for å gjenopprette deres naturlige spenst. Alternativt kan du skjære opp rødbeten og oppbevare grønnsaken i kjøleskapet i to til fire uker. Hvis du leter etter måter å bruke stilken på, er et triks å dampe dem lett for å bevare næringsverdien. Bladene til rødbeten smaker også ganske likt som spinat. Husk også å vask bladene nøye før du damper for å holde dem intakte. Generelt bør du være litt forsiktig når du vasker hele rødbetene før tilberedning, siden skinnet bør forbli intakt for å beholde næringsinnholdet.

Hvordan forebygge og fjerne irriterende rødbeteflekker

På grunn av sin mørke farge og juice, har rødbeter potensial til å etterlate flekker på huden. Disse flekkene kan heldigvis enkelt fjernes med litt sitronsaft. Du kan pakke rødbetens rot inn i plastfolie eller kjøkkenpapir for å unngå flekker ved håndtering og oppbevaring. Hvis skjærebrettene eller beholderne dine blir flekkete av rødbeten kan du prøve å presse sitronsaft på brettet og tørk av med en ren svamp. Tilsett også en spiseskje eddik når du koker rødbeter for å minimere lukten og bidra til å bevare den livlige fargen. Siden rødbeten har et naturlig natriuminnhold, trenger ikke grønnsaken tilsatt salt når den tilberedes.

Vanlige spørsmål om rødbeter

Hvordan oppbevare rå rødbeter?

Hvis du vil at rødbeten skal holde seg god i lengre tid bør du ikke vaske grønnsakene før du oppbevarer den i kjøleskapet. La også stilken og bladene være for å gi rødbeten litt lengre levetid. Du kan lagre rødbeter i kjøleskapet i opptil 4 uker, og rødbeter trives best i grønnsaksskuffen i kjøleskapet.

Hvordan oppbevare kokte rødbeter?

Kokte rødbeter holder seg i tre til fire dager i kjøleskapet.

Kan du fryse rødbeter?

Rå rødbeter bør ikke fryses, men det er mulig å fryse kokte rødbeter, som både vil beholde smaken og teksturen.

Gled deg til middag hver dag!

+3

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr