Middelhavsinspirert calabresehyse
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert calabresehyse

Middelhavsinspirert calabresehyse

med røkt paprika-potet og hvitløksyoghurt

Drøm deg vekk til varmere strøk med denne middelhavsinspirerte oppskriften. Vi ovnsbaker hysefilet panert med calabresepesto og en sterk panko- og chiliflakblanding. Som tilbehør ovnsbaker vi poteter vendt i røkt paprikapulver, løk og tomat som vi blander med fersk ruccola rett før servering. Topp det hele med en klatt kremet hvitløksyoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Sterk
Spis meg først
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 g

Chiliflak

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Røkt paprikapulver

500 g

Poteter

1 stk

Tomat

1 stk

Rødløk

40 g

Ruccola

60 g

Calabresepesto

½ stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier574 kcal
Energi (kj)2404 kj
Fett17.6 g
Mettet fett6.4 g
Karbohydrater65 g
Sukker11.1 g
Protein39 g
Natrium33 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt [1/2 ts | 1 ts], røkt paprikapulver og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Forbered panering
2

I mellomtiden, grovhakk tomat.

Skjær løk i tynne, halve skiver.

Bland panko, chiliflak, salt [1/4 ts | 1/2 ts], olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype pepper i en liten skål.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Forbered fisk
3

Legg fisk på et nytt stekebrett med bakepapir.

Tørk med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Smør hver filet med calabresepesto, og dryss over pankoblanding. 

Ovnsbak fisk
4

Tilsett tomat og løk på stekebrettet når det gjenstår 12 minutter av potetens steketid. Bland godt og stek i resterende tid.

Bak fisk i ovnen i 11-12 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag hvitløksyoghurt
5

I mellomtiden, skyll ruccola.

Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].

Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.

Bland ruccola med potet, løk og tomat på stekebrettet rett før servering.

Server
6

Anrett potet i skåler og topp med fisk.

Server med en klatt hvitløksyoghurt.