Indisk-inspirert hyse og Bombay-poteter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk-inspirert hyse og Bombay-poteter

Indisk-inspirert hyse og Bombay-poteter

med regnbuesalat og hvitløksyoghurt

Det indiske kjøkkenet er fullt av herlige farger og smaker. I kveld lar vi oss inspirere av dette fantastiske matlandet, og byr på lune, krydrede 'bombay-poteter' ovnsbakt med ingefær og sesamfrø. Samtidig krydrer vi hysefileter med indiske krydder, og sprøsteker den. Som tilbehør lager vi en fargerik og syrlig salat med gulrot, tomat og lime. Topp måltidet med fersk koriander og mynte, og en mild hvitløksyoghurt.

Tags:
Kalorilett
Hvetefri
Allergener:
Sennep
Egg
Sesam
Melk
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

1 pose

Mynte & koriander

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ stk

Hvitløk

1 stk

Tomat

1 stk

Gulrot

½ stk

Lime

60 g

Salatblanding

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

4 g

Mild Mahal

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier501 kcal
Energi (kj)2097 kj
Fett15 g
Mettet fett3.1 g
Karbohydrater55.3 g
Sukker10.4 g
Protein37 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Ginger Ninja, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

Krydre med sesamfrø når de er ferdige i ovnen.

Hakk urter
2

I mellomtiden, grovhakk koriander og mynte. Sett til side i en liten skål.

Lag hvitløksdressing
3

Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].

Bland yoghurt, hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.

Bland salat
4

Grovhakk tomat.

Riv gulrot (uskrelt).

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Skyll salatblanding.

Bland tomat, gulrot, salatblanding, olivenolje [1 ss | 2 ss], en skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Stek hyse
5

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme når det gjenstår 10 min av steketiden til potetene.

Tørk hyse med kjøkkenpapir, og krydre med Mild Mahal og salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Stek i 2-3 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett hyse, potet og salat på tallerkener.

Dryss over urter og topp med hvitløksyoghurt.