Prøv smaker fra hele verden

Sjekk ut våre beste vegetariske middag

De beste oppskriftene og måltidsideene med avokado

Rik og kremet i konsistensen, men mild i smaken – avokado er en fantastisk og allsidig ingrediens som du kan bruke i alt fra smoothies og salater til guacamole. Oppdag de smakfulle oppskriftene med avokado som vi kan tilby.

Alt om avokado

Fordelene med avokado

En halv avokado er en enkel måte å øke inntaket av frukt og grønnsaker på. Alle varianter av avokado har mer løselig fiber enn mange andre frukter og inneholder en rekke nyttige mineraler som jern, magnesium og kalium. Avokado er også en god kilde til vitamin A og B-vitaminet folat/folsyre
Bananer har et rykte som den foretrukne kilden til kalium, men avokado er faktisk høyere i dette viktige næringsstoffet. 100 g avokado inneholder 485 mg kalium, der samme mengde banan inneholder 358 mg.
Avokado kan også bidra til å gjøre andre matvarer enda sunnere. Dette er fordi noen næringsstoffer må blandes med fett for å gagne kroppen. Ved å spise avokado sammen med annen frukt og grønnsaker betyr dette at visse vitaminer og antioksidanter er mer sannsynlig å bli absorbert i kroppen.

Avokado: Tips, triks og smarte hacks

Å fjerne steinen fra avokadoen kan være vanskelig, spesielt hvis avokadoen ikke er helt moden. Mange kokker anbefaler å stikke en kniv inn i steinen og vri den ut. Du bør imidlertid bare gjøre dette med en veldig skarp kniv. Den sikreste metoden er å klemme avokadohalvdelene lett til gropen glir ut av seg selv. Hvis denne metoden ikke fungerer for deg, kan du prøve en korketrekker. Vri den spisse enden inn i steinen til korketrekkeren har et fast grep, så vri den til steinen løsner.
Du bør ikke fryse hele avokado, men fruktkjøttet i seg selv klarer seg fint. Før du setter den i fryseren, fjern steinen og mos det lysegrønne kjøttet lett. Ha det så i en lufttett plastpose, og bland det med en skvett sitronsaft.

Vanlige spørsmål om avokado

Hvor mange kalorier inneholder en avokado?

Avokado er en utmerket kilde til sunt fett, som imidlertid også gjør dem høye i kalorier. En gjennomsnittlig avokado har rundt 320 kalorier, men dette overskygges tydelig av det imponerende enumettede fettinnholdet på hele 20 g..

Hvordan modne avokado?

Avokado nytes best når den er perfekt moden. For å oppnå dette anbefaler våre egne kokkeeksperter at du lar dem stå i romtemperatur i opptil en uke. Prøv å trykke forsiktig på avokadoene en gang i blant for å sjekke modningen. Når avokadoen er moden, skal den føles litt myk når du trykker forsiktig på den.

Hvordan vet du om en avokado er moden?

Hvis knoppen på toppen av avokadoen løsner veldig lett, er dette et godt tegn på at avokadoen er moden. Du kan dobbeltsjekke dette ved å undersøke den lille fordypningen som er igjen etter at du har fjernet knotten. Hvis fruktkjøttet under er grønt, er avokadoen klar til å spises.

Hvordan unngår du at avokado blir brun?

Så snart du deler dem i to, blir avokadoer raskt brune og mindre attraktive for både øyne og munn. Prøv å presse litt sitronsaft på fruktkjøttet for å forsinke denne prosessen – det samme trikset fungerer også for guacamole.

Hvordan lagre avokado?

En god tommelfingerregel er å oppbevare avokado i romtemperatur, for eksempel i fruktbollen. Hvis du vil at avokadoene dine skal modnes, bør du unngå å oppbevare dem i kjøleskapet. Bare modne avokadoer har godt av å stå i kjøleskap, da det bidrar til å bremse modningsprosessen.

Gled deg til middag hver dag!

+4

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr