Prøv smaker fra hele verden

Sjekk ut våre beste vegetariske middag

Beste blomkåloppskrifter og måltidsideer

Blomkål er en stor, kremfarget korsblomstgrønnsak som er nært beslektet med brokkoli. Det er populært blant vegetarianere og de som ønsker å redusere kalorier. Oppdag de beste blomkåloppskriftene HelloFresh har å tilby her.

Bli kjent med blomkålen

Blomkål som ‘supermat’

Blomkål er fylt med kraftige fytonæringsstoffer og antioksidanter, som kolin. Noen ser på det som en ‘supermat’, og det høye fiberinnholdet er også utmerket for å støtte sunn fordøyelse.
Blomkål, som opprinnelig kommer fra Kypros, kommer i fire farger: den allestedsnærværende kremhvite versjonen, pluss oransje, lilla og grønn. Sistnevnte har også samme klorofyllinnhold som grønnsakens slektning, brokkoli. Det faste, tette hodet er faktisk en klynge av umodne blomster.

Blomkål tips, triks og hacks

Har du lyst til å beholde så mange vitaminer som mulig når du lager blomkåloppskriftene dine? Da er damping den beste fremgangsmåten, etterfulgt av steking.
Du bør ikke kaste bladene og stilken på blomkålen, da de også er spiselige og fylt med nyttige vitaminer og mikronæringsstoffer. Prøv heller å bruke dem i en fersk suppe, hvor du blander dem inn for å beholde all ernæring, samt ekstra fiber og tekstur.

Hva skal du gjøre med blomkål

Leter du etter inspirasjon til hvordan lage blomkål?

Lavkarbofans og alle som ønsker å redusere kalorier i kostholdet vil finne blomkålris et fantastisk kornalternativ. Bare mal bukettene i foodprosessoren eller kjøp en ferdig versjon før du tilbereder den på samme måte som du ville kokt hvit ris. Tilsett kokt og purert blomkål til supper eller andre retter som krever en rik, jevn og tilfredsstillende tekstur; faktisk er dette en fin måte å snike en porsjon grønnsaker inn i barnas retter.
Ha det gøy med å eksperimentere med oppskrifter som bruker blomkål på friske måter. Prøv stekte, krydrede skiver som en solid siderett, eller dekk dampede buketter med ostesaus for en klassisk rett. Bruk som hovedingrediensen i en kremet karri laget med mye kokosmelk, gurkemeie og koriander, eller prøv å lage den til en lavkarbo pizzabunn. Stekte, krydrede buketter er dessuten et fantastisk alternativ til popcorn, servert med en krydret tomatsaus eller rømmedip.

Blomkål som supermatalternativ

Kombinert med parmesanost og hvitløk vil blomkål være et flott potetmosalternativ, og du kan til og med bruke frosne biter i en smoothie for å tilføre kremethet, fiber, vitaminer og en mild sødme. Fans av keto- og andre lavkarbo-dietter kan bruke ris-versjonen som et alternativ til ingredienser som havre ved å varme den opp med plantemelk, nøtter og frø. Tilsett mandelsmør for en fyldig og varmende frokost med et ekte preg av luksus.

Vanlige spørsmål om blomkål

Hvordan oppbevare blomkål?

Når du får blomkålen hjem, fjern umiddelbart eventuell tett plastfolie som omgir den, ellers kan det vokse mugg. Oppbevar grønnsaken i kjøleskapet, løst pakket inn i en plastpose. Ferske blomkålhoder kjøpt rett fra markedet eller dagligvarebutikken vil holde seg friske i opptil to uker. Du kan også kutte hodet i buketter og oppbevare dem i en forseglet plastpose i opptil en uke.

Hvordan lenge kan du oppbevare blomkål i fryseren?

Ved kjøp av kommersielt frosne varianter bør de holde seg i opptil ett år i fryseren, men sjekk veiledningen på matvareetiketten.

Hva skal man gjøre med blomkålblader?

Ikke kast bladene og stilken til blomkålen, da de også er spiselige og fylt med nyttige vitaminer og mikronæringsstoffer. Prøv å legge dem til en fersk suppe, bland dem inn for å beholde all ernæring, ekstra fiber og tekstur.

Gled deg til middag hver dag!

+4

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr