Prøv smaker fra hele verden

Sjekk ut våre beste vegetariske middag

Utforsk våre beste oppskrifter med halloumi

På jakt etter oppskrifter med halloumi? Med sin milde og litt salte smak passer halloumi utmerket til salater, gryter, wraps og grillbuffet. Her finner du en samling av spennende og sunne oppskrifter med halloumi.

Alt du vil vite om halloumi

Halloumis opprinnelse

Halloumi kommer fra Kypros, og kan spores helt tilbake til oldtiden. Siden 2000-tallet er den blitt populær også her i nord. Den særlige konsistensen til halloumi gjør at osten fra Kypros gir deg mange muligheter i det kjøttfrie kjøkkenet. Opprinnelig er osten laget av en blanding av geite- og fåremelk, men fremstilles i dag ofte med melk fra ku.

Hva smaker halloumi?

Halloumi er en salt og mild ost, og har et preg av mynte. Det er fordi hallomui vendes med mynte og salt under framstillingen. Noen påstår at den er litt syrlig, mens andre mener den smaker umami. Uansett er de fleste enige at det en deilig ost som kan brukes til mangt.

Halloumi – en ost som kan noe annet

Smeltepunktet til halloumi ost er høyt sammenlignet med de fleste andre oster, hvilket gjør at halloumi egner seg godt til å stekes. Dette er dessuten også med på å gi den særlige konsistensen som halloumi har. Osten er veldig fleksibel, da den kan brukes i mange retter og forberedes på ulikt vis. Bortsett fra å steke osten, kan du for eksempel bruke halloumi rå i salater, eller marinere den og tilberede i ovnen.

#FreshTips

Skjær halloumien i tynne skiver for å få en sprøere skorpe

Krydre halloumi slik du ønsker

Har du lyst til å tilsett ønsket smak til din nye favorittost? Du kan for eksempel lage en chilimarinade med sweet chilisaus, timian, rapsolje og litt limesaft – perfekt smak til grillmaten.
Og hva med tacofredag? Her kan du enkelt bytte ut tacokjøttet ved å steke halloumi med tacokrydder.

Halloumi: En ost full av proteiner

Halloumi er en god kilde til protein

Den proteinrike osten metter godt, og den elastiske konsistensen kan minne om kjøtt, som mange av de andre vegetariske proteinkildene ikke riktig har.
For en som trener regelmessig eller har et vegetarisk kosthold er det særlig viktig å være bevisst på proteinene sine. Da er halloumi et godt alternativ til middagen.

#FreshTips

Med halloumi trenger du ikke streve med å finne kjøtterstatning. Osten gir tyggemotstand på linje med kjøtt

Lag god middag på 30 minutter med HelloFresh

Her hos HelloFresh finner du mange raske oppskrifter du kan teste ut. Halloumi er rask å tilberede, så om du leter etter en deilig middag som er lett å lage, så anbefaler vi deg å prøve en av våre oppskrifter som du finner her på denne siden.
Hos HelloFresh har vi dessuten gjort det ukomplisert for deg å lage kjøttfrie middager som hele familien vil elske. Utforsk våre vegetariske matkasser og opplev hvor enkelt det er å lage og spise vegetarisk i hverdagen.

Vanlige spørsmål om halloumi

Hvordan steke halloumi?

Halloumi fungerer utmerket til å steke på grillen eller i stekepannen. På grillen kan halloumien stekes rett på risten. Når den stekes i panna kan du steke den på høy varme i ca 2. minutter på hver side, eller til den er brun. Da blir utsiden sprø, mens innsiden forblir myk.

Hvordan tilberede halloumi?

Den vanligste måten å tilberede halloumi ost på er å steke eller grille den, men den kan også paneres, marineres, ovnsbakes eller brukes fersk i salat. Finn inspirasjon til hvordan du kan tilberede halloumi i vår samling av oppskrifter.

Hva er halloumi?

Halloumi er en ost som stammer fra Kypros, og har en fast, kjøttaktig tekstur, som nesten knirker når du tygger i den. Halloumi er blitt et populært alternativ for kjøtt på grunn av konsistensen, smaken og metthetsfølelsen den gir. Prøv en av våre mange middager med halloumi her.

Gled deg til middag hver dag!

+5

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr