HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannestekt Biff Og Rødvinssaus
topBanner
Pannestekt biff og rødvinssaus

Pannestekt biff og rødvinssaus

med knuste poteter og hvitløksstekt brokkolini

Premium

Biff, poteter, grønnsaker og en vidunderlig saus! Det kaller vi en perfekt lørdagskombinasjon. Vi steker den møre biffen til perfeksjon, mens vi lager knuste poteter med ost. Dagens grønnsaker er smørstekt brokkolini og gulrot med hvitløk, og den fantastiske rødvinssausen gjør dette mesterverket av en rett komplett.

Allergener:MelkEggSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid40 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

300 g

Ytrefilet av storfe

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

½ stk

Sjalottløk

1 pose

Estragon

2 stk

Gulrot, lilla

75 g

Brokkolini

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

1 g

Chiliflak

60 g

Rødvinssaus

(InneholderSulfitter)

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Vann (steg 5)

1 ss

Smør (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier835 kcal
Energi (kj)3493 kj
Fett47.79 g
Mettet fett21 g
Karbohydrater60.63 g
Sukker13.1 g
Protein45.09 g
Natrium392 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt. Kok opp en kjele med saltet vann. Kok poteter i 15-18 min, til møre. Hell av vannet. Krydre poteter med en klype salt og pepper. Dekk til med lokk og sett til side.

2

Finhakk sjalottløk [½ stk, 2P]. Finhakk eller press hvitløk. Finhakk estragon. Skjær gulrot (uskrellet) i kvarte på langs.

3

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Mos lett med en gaffel. Drypp over en skvett olivenolje og strø over en klype salt og finrevet ost. Bak i ovnen i 10-12 min. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. Brun biff i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i 1-2 min mer på hver side for medium stekt. TIPS: Stek biffen i 1-2 min til om du ønsker gjennomstekt. Pakk kjøttet inn i folie.

4

Varm opp samme stekepanne til middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig. Stek brokkolini [½ pakke, 2P] og gulrot med en skvett vann i 3-4 min. Tilsett halvparten av hvitløken, smør [1 ss | 2 ss] og en klype chiliflak (om du liker sterk mat) og stek i ytterligere 1 min. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål med lokk og la hvile til servering.

5

Visp vann [1 dl | 2 dl] og hvetemel [½ ss | 1 ss] i en skål. Smelt smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk og resterende hvitløk i 1-2 min. Tilsett rødvinssaus, kyllingbuljong, melblanding, estragon (spar litt til pynt) og eventuell resterende kraft fra biffen. La småkoke i 2-3 min.

6

Anrett biff, knuste poteter og grønnsaker på tallerkener. Hell over rødvinssaus og pynt med resterende estragon.