Pannestekt biff og rødvinssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt biff og rødvinssaus

Pannestekt biff og rødvinssaus

med knuste poteter og hvitløksstekt brokkolini

Biff, poteter, grønnsaker og en vidunderlig saus! Det kaller vi en perfekt lørdagskombinasjon. Vi steker den møre biffen til perfeksjon, mens vi lager knuste poteter med ost. Dagens grønnsaker er smørstekt brokkolini og gulrot med hvitløk, og den fantastiske rødvinssausen gjør dette mesterverket av en rett komplett.

Allergener:
Melk
Egg
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

½ stk

Sjalottløk

1 pose

Estragon

2 stk

Gulrot, lilla

75 g

Brokkolini

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 g

Chiliflak

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Vann (steg 5)

1 ss

Smør (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier835 kcal
Energi (kj)3493 kj
Fett47.79 g
Mettet fett21 g
Karbohydrater60.63 g
Sukker13.1 g
Protein45.09 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt. Kok opp en kjele med saltet vann. Kok poteter i 15-18 min, til møre. Hell av vannet. Krydre poteter med en klype salt og pepper. Dekk til med lokk og sett til side.

Forbered grønnsaker
2

Finhakk sjalottløk [½ stk, 2P]. Finhakk eller press hvitløk. Finhakk estragon. Skjær gulrot (uskrellet) i kvarte på langs.

Stek biff
3

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Mos lett med en gaffel. Drypp over en skvett olivenolje og strø over en klype salt og finrevet ost. Bak i ovnen i 10-12 min. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. Brun biff i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i 1-2 min mer på hver side for medium stekt. TIPS: Stek biffen i 1-2 min til om du ønsker gjennomstekt. Pakk kjøttet inn i folie.

Stek grønnsaker
4

Varm opp samme stekepanne til middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig. Stek brokkolini [½ pakke, 2P] og gulrot med en skvett vann i 3-4 min. Tilsett halvparten av hvitløken, smør [1 ss | 2 ss] og en klype chiliflak (om du liker sterk mat) og stek i ytterligere 1 min. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål med lokk og la hvile til servering.

Lag saus
5

Visp vann [1 dl | 2 dl] og hvetemel [½ ss | 1 ss] i en skål. Smelt smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk og resterende hvitløk i 1-2 min. Tilsett rødvinssaus, kyllingbuljong, melblanding, estragon (spar litt til pynt) og eventuell resterende kraft fra biffen. La småkoke i 2-3 min.

Server
6

Anrett biff, knuste poteter og grønnsaker på tallerkener. Hell over rødvinssaus og pynt med resterende estragon.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image