Finn matroen etter en lang dag med vår middelhavsinspirerte kyllingmiddag. Retten består av middelhavspanert kylling, grønnsaksfries av potet, gulrot og rødbete, en tomatsalat i gresk stil og en hjemmelaget hvitløksyoghurt som passer perfekt til.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
300 g
Poteter
2 stk
Gulrot
1 stk
Hvitløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
2 stk
Tomat
40 g
Ruccola
12 ml
Balsamico
(Inneholder: Sulfitter)
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Rødbete
¼ ts
Salt (steg 2)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet, rødbete og gulrot (uskrelte) i 1 cm tynne fries.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Bland yoghurt, hvitløk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.
Skjær hvert kyllingbryst i 3 biter på eget skjærebrett.
Krydre kylling med en klype salt.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Bland panko, finrevet ost og Middelhavsdrøm i en annen dyp tallerken.
Dypp kylling først i egg, så i panko.
Sett til side på en tallerken.
TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.
Når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen, dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett mer olje om kyllingen setter seg fast.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.
I mellomtiden, grovhakk tomat.
Skyll ruccola.
Ha tomat og ruccola i en stor skål.
Rett før servering, tilsett balsamico og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Bland godt.
TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Anrett kylling, salat og grønnsaksfries på tallerkener.
Legg litt hvitløksyoghurt på siden.