HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMandelpanert Kylling
topBanner
Mandelpanert kylling

Mandelpanert kylling

med ovnsbakte grønnsaker og hvitløksdressing

Allergener:SulfitterNøttermelkgluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pose

Gressløk

1 stk

Sitron

4 g

Ay Cajun-ba

(InneholderSulfitter)

20 g

Mandler

(InneholderNøtter)

500 g

Poteter

75 g

Yoghurt

(Inneholdermelk)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholdergluten)

1 stk

Gulrot

1 stk

Aubergine

½ stk

Hvitløk

300 g

kyllingbryst

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg* (steg 3)

¼ ts

Salt* (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier618.48 kcal
Energi (kj)2587.7205 kj
Fett15.2925 g
Mettet fett4.3 g
Karbohydrater68.7263 g
Sukker13.8 g
Protein49.373 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) og aubergine i 2 cm terninger. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne staver. Overfør til et stekebrett med bakepapir, drypp med en skvett olivenolje* og krydre med Ay Cajun-ba og en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 25-30 min, inntil gylden og sprø. 


2

Finhakk mandler. Press eller finhakk hvitløk [1/2 stk, 2P]. Grovhakk purreløk. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. TIPS: Jo finere du hakker mandlene, desto lettere vil det være å panere kyllingen. 


3

Bland hakkede mandler, panko og en klype salt* [1/4 ts I 1/2 ts] i en dyp tallerken. Pisk egg* [1 stk I 2 stk] og en liten skvett vann* i en annen dyp tallerken. Paner kylling først i egg* og deretter i pankomix. Sett til side på en tallerken. TIPS: Egg kan erstattes med melk*. TIPS: Tørk kyllingen forsiktig med kjøkkenpapir før panering så det sitter bedre fast.  


4

Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme. Tilsett olivenolje* så hele bunnen av pannen er dekket. Stek kylling i 3-4 min på hver side. TIPS: Tilsett ekstra olje ved behov, så kyllingen ikke setter seg fast i pannen. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. 


5

Bland yoghurt, hvitløk [1/2 fed, 2P], sitronskall, en skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en liten skål. 


6

Anrett ovnsbakte grønnsaker i skåler og topp med panert kylling. Drypp med hvitløksdressing og dryss over med purreløk.