Våre matkasserHjelpGavekort
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet blomkålskarri

Kremet blomkålskarri

med hvitløksnaan og fersk koriander

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag lager vi en fyldig og kremet blomkålskarri full av gode ingredienser. Karrien lages med kokosmelk og hakkede tomater, og får en spennende smak av å bli krydret med ingefær, chili, spisskummen, hvitløk og våre ferdige krydderblandinger, Mild Mahal og Curry-on. Vi serverer retten med fersk koriander og lune hvitløksnaan.

Tags:
Vegetar
Sterk
Klimasmart
Allergener:
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

275 g

Blomkål

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

2 stk

Tomat

300 g

Poteter

1 g

Chiliflak

2 g

Spisskummin, støtt

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-On

200 ml

Kokosmelk

½ boks

Tomatpure

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pose

Koriander

1 stk

Naanbrød

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Salt

½ ss

Olivenolje

2 ss

Smør

1 dl

Vann

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier566 kcal
Energi (kj)2369 kj
Fett36.63 g
Mettet fett24.8 g
Karbohydrater45.4 g
Sukker14.3 g
Protein11.14 g
Natrium408 mg

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak potet
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Ta smør ut av kjøleskapet. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til mør.

Forbered råvarer
2

Skjær blomkål i 2 cm buketter. Finhakk løk. Riv ingefær fint. Riv eller press hvitløk. Skjær tomat i 2 cm biter.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] og smør [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek løk under omrøring i 3-4 min. Tilsett blomkål, ingefær, chiliflak, spisskummin, Mild Mahal, Curry-on, tomatpuré [½ boks, 2P] og halvparten av hvitløken. Stek i 1 min. TIPS: Om du ikke liker sterk mat, fjern eller reduser mengden chili.

Lag karrisaus
4

Tilsett kokosmelk, tomat, vann [1 dl | 2 dl] og grønnsaksbuljong. Krydre med salt [1 ts | 2 ts] og en klype pepper. Skru opp til middels høy varme. Dekk til med lokk og kok i 13-15 min, eller til blomkål er myk.

Lag hvitløksnaan
5

Finhakk halvparten av korianderbladene, la resterende være hele. Bland hakket koriander, smør [1 ss | 2 ss], resterende hvitløk og en klype salt og pepper i en skål. Pakk naanbrød [1/2 pakke, 2P] inn i sølvpapir og varm på rist i ovnen i 4-5 min, eller til gjennomvarm. Pensle varmt naanbrød med hvitløkssmør.

Server
6

Bland poteter inn i karrisausen. Anrett blomkålskarri i dype tallerkener og server med hvitløksnaan på siden. Pynt med resterende korianderblader.