Prøv smaker fra hele verden

Sjekk ut våre beste vegetariske middag

Oppskrifter med potet for hele familien

Her finner du smakfulle oppskrifter med potet som familien ikke vil gå lei av. Utforsk og finn middagsinspirasjonen din blant våre spennende oppskrifter som du kan lage gang på gang.

De beste potetoppskriftene fra HelloFresh

Potetens uendelige muligheter

Stekte poteter, kokte, ovnsbakte, gratinerte, poteter i suppe eller i salat. Poteten gir så mange spennende muligheter når det gjelder matlaging. Det finnes også mange ulike typer poteter. Her i vår samling av oppskrifter med potet kan du finne et overblikk over de ulike potetenes bruksområder, og få gode tips til hvordan du kan tilberede middagen best mulig.

Ulike sorter av poteter Potet er faktisk ikke bare potet. Det finnes mange ulike varianter du kan velge mellom, som kan gjøre det litt vanskelig å vite hva du skal gå etter. Her har vi samlet litt informasjon som kan gjøre det enklere for deg å skaffe riktig potet til ditt formål.

Den vanligste potetsorten i Norge kalles for Pimpernel. Andre vanlige sorter her til lands er Asterix, Beate, Mandel og van Gogh.

Melne, delvis melne og faste poteter

Vi kan dele potetene inn i tre hovedkategorier; melne, middels melne og faste. De faste potetene er, som det sier seg selv, fastere i teksturen. Disse egner seg bedre til koking, ovnsbaking og lapskaus, da de holder formen sin og ikke går i stykker. Her kan potettypen Beate egne seg å bruke og til dels Asterix.

Melne og delvis melne poteter egner seg godt i matretter der formen kan falle fra hverandre, for eksempel til potetmos, gratinering og suppe. Melne poteter er også vanlige å bruke i tradisjonelle norske middagsretter. Pimpernel, Mandel, van Gogh og til dels Asterix går med i denne kategorien.

Poteter i ovnen

Å steke poteter i ovnen er noe av det enkleste du kan gjøre, og du kan bruke alle typer poteter til dette. For potetbåter kan det være godt å steke med varmluft. Piff opp potene med deilige kryddermikser som du får når du har bestiller din matkasse fra HelloFresh.

Du kan piffe opp de ovnsbakte potetene med noen enkle ingredienser. Her ser du poteter bakt med oregano, toppet med feta og sitronsaft.

Lag dine egne fries hjemme

Du trenger ikke lenger dra på restaurant eller bestille takeaway med våre oppskrifter på hjemmelagde pommes frites. Det er overraskende lett å lage dine egne pommes fries hjemme. Skjær potene i skiver, deretter hell over litt olje, salt og pepper, og stek i ovnen inntil potetene er gylne.

Vanlige spørsmål om poteten

Er poteter bra for kroppen?

Ja, poteter er veldig bra for deg. Poteten er en av de viktigste næringskildene i Norge. Den har et høyt innhold av jern, karbohydrater, kalium og kostfiber, og har et lavt innhold av fett. Poteten er også en god kilde til vitamin C, som styrker immunforsvaret.

Er poteten en frukt?

Botanisk sett er potet en grønnsak. Poteten kommer fra en plante i søtvierfamilien, og er nær beslektet med aubergine. Det er den underjordiske delen av stengelen til planten som vi spiser i dag.

Hvor mange typer poteter finnes det?

I hele verden finnes det omtrent 5000 ulike sorter potet. Her til lands kan du få tak i om lag 30 ulike typer. Den vanligste potetsorten i Norge heter Pimpernel.

Gled deg til middag hver dag!

+4

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr