HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGresk Pulled Beans Salat
topBanner
Gresk pulled beans-salat

Gresk pulled beans-salat

med oreganokrydrede poteter og hvitløksyoghurt

Dagens middag er en spennende og kreativ versjon av den greske salaten. Pulled beans sørger for en rund og fyldig smak. De ovnsbakte oreganokrydrede potetene, sprø hjertesalat og en frisk hvitløksyoghurt er en blanding av smaker og konsistenser som er Hellas verdig. Vegetarisk, enkel og sunn!

Tags:Under 650 kcalVegetar
Allergener:EggGlutenSoyaMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

2 stk

Hvitløk

1 stk

Paprika

1 stk

Hjertesalat

1 stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

125 g

Cherrytomater

½ stk

Rødløk

240 g

Pulled beans

(InneholderEgg, Gluten, Soya)

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

½ g

Oregano, tørket

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier623 kcal
Energi (kj)2605 kj
Fett21.63 g
Mettet fett4.8 g
Karbohydrater68.01 g
Sukker18.4 g
Protein37.79 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Del poteter (uskrellet) i to på langs. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med oregano [½ pakke, 2P] og en klype salt og pepper. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek i 20-25 min. Når potetene har 10 min igjen, legg 1 stk hvitløksfedd på stekebrettet.

2

Del sitron i to. Finhakk eller press resterende hvitløk. Skjær rødløk [½ stk, 2P] i tynne skiver. Bland vann [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], hvitløk, sitronsaft [1 ss I 2 ss], sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt i en skål. Rør inn rødløk.

3

Fjern frøene og skjær paprika i ½ cm staver. Del tomateri to. Skjær av stilken og grovhakk hjertesalat. Finhakk persille. Bland alt (spar litt persille til pynt) i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.

4

Når potetene har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek pulled beans med en klype salt og pepper i 3-4 min.

5

Når potetbitene er ferdige, la dem ligge på stekebrettet og hell over dressingen. Bland godt. Når bitene er noe avkjølte, bland dem med salaten. Mos ovnsbakt hvitløk med en gaffel i en skål. Bland hvitløk og yoghurt i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.

6

Anrett potetsalat på tallerkener. Topp med pulled beans og hvitløksyoghurt. Pynt med resterende persille.