topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk pulled beans-salat

Gresk pulled beans-salat

med oreganokrydrede poteter og hvitløksyoghurt

Dagens middag er en spennende og kreativ versjon av den greske salaten. Pulled beans sørger for en rund og fyldig smak. De ovnsbakte oreganokrydrede potetene, sprø hjertesalat og en frisk hvitløksyoghurt er en blanding av smaker og konsistenser som er Hellas verdig. Vegetarisk, enkel og sunn!

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Bygg
Egg
Soya
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

2 stk

Hvitløk

1 stk

Paprika

1 stk

Salat

1 stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

125 g

Cherrytomater

½ stk

Rødløk

240 g

Pulled beans

(Inneholder Gluten, Hvete, Bygg, Egg, Soya)

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ g

Oregano, tørket

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier623 kcal
Energi (kj)2605 kj
Fett21.63 g
Mettet fett4.8 g
Karbohydrater68.01 g
Sukker18.4 g
Protein37.79 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Stek poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Del poteter (uskrellet) i to på langs. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med oregano [½ pakke, 2P] og en klype salt og pepper. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek i 20-25 min. Når potetene har 10 min igjen, legg 1 stk hvitløksfedd på stekebrettet.

Lag dressing
2

Del sitron i to. Finhakk eller press resterende hvitløk. Skjær rødløk [½ stk, 2P] i tynne skiver. Bland vann [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], hvitløk, sitronsaft [1 ss I 2 ss], sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt i en skål. Rør inn rødløk.

Lag salat
3

Fjern frøene og skjær paprika i ½ cm staver. Del tomateri to. Skjær av stilken og grovhakk hjertesalat. Finhakk persille. Bland alt (spar litt persille til pynt) i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Stek pulled beans
4

Når potetene har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek pulled beans med en klype salt og pepper i 3-4 min.

Bland sammen
5

Når potetbitene er ferdige, la dem ligge på stekebrettet og hell over dressingen. Bland godt. Når bitene er noe avkjølte, bland dem med salaten. Mos ovnsbakt hvitløk med en gaffel i en skål. Bland hvitløk og yoghurt i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett potetsalat på tallerkener. Topp med pulled beans og hvitløksyoghurt. Pynt med resterende persille.