topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Røkt paprika-panert kylling

Røkt paprika-panert kylling

med chilihonning og hvitløksdressing

Panert kylling er en elsket klassiker i amerikanske sørstater. Vi panerer kyllingen med røkt paprikapulver, og steker den til den er gyllen og sprø på utsiden, og saftig på innsiden. Samtidig ovnsbaker vi cajunkrydrede rotgrønnsaker, før vi vender inn mais og spinat for å friske opp smaken. Kyllingen og grønnsakene serveres med en mild og god hvitløksdressing, og toppes med en søt og sterk chilihonning.

Tags:
Kalorilett
Allergener:
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

1 g

Chiliflak

4 g

Røkt paprikapulver

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

½ stk

Hvitløk

300 g

Poteter

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Gulrot

1 boks

Mais

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

25 g

Honning

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 3)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier630 kcal
Energi (kj)2635 kj
Fett22.8 g
Mettet fett6.1 g
Karbohydrater63.8 g
Sukker22.6 g
Protein42.3 g
Natrium0.2 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak rotgrønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot (uskrelt) i 2 cm store biter.

Skjær potet (uskrelt) i 3 cm store biter.

Fordel potet og gulrot på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Ay Cajun-ba, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 20-30 min, til møre.

Bland dressing
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].

Bland rømme, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål, og sett til side.

Skyll spinat.

Bland chiliflak og honning i en liten skål, og sett til side.

TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.

TIPS: Varm honningpakken i hendene om den har stivnet.

Forbered kylling
3

Legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle.

Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], røkt paprikapulver og en klype pepper i en dyp tallerken.

Paner kylling
4

Hell væske av mais.

Når det gjenstår 15 min av steketiden til grønnsakene, tilsett mais på stekebrettet og stek i resterende tid.

Vend kylling i melblanding og legg til side på en tallerken.

Stek kylling
5

Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 4-5 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Vend spinat med ovnsbakte rotgrønnsaker rett før servering.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje om kyllingen sitter fast i pannen.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Fordel grønnsaker og kylling på tallerkener.

Hell chilihonning over kylling.

Server med hvitløksdressing.