HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMeksikansk Kidneybønnebowl
topBanner
Meksikansk kidneybønnebowl

Meksikansk kidneybønnebowl

med hvitløksris og peanøttsalsa

I dag skal vi lage en herlig kidneybønnebowl med mange gode ingredienser. Vi starter med å koke ris med sitrongress. Deretter lager vi en søt og knasende peanøttsalsa med hvitløk og lime, så steker vi kidneybønner med asiatisk woksaus, soyasaus og honning. Vi bygger bowlen med ris, bønner, kålsalat og avokado, og topper alt med asiatisk majones, peanøttsalsa og vårløk.

Tags:HvetefriVegetarSterk
Allergener:PeanøtterSesamMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Hvitløk

150 g

Basmatiris

1 stk

Tomat

1 stk

Rødløk

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

1 stk

Avokado

20 g

Saltede peanøtter

(InneholderPeanøtterKan inneholdeSesam, Nøtter)

1 pakke

Kidneybønner

1 g

Chiliflak

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

5 g

Tex-Mex

½ boks

Tomatpure

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 dl

Vann (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier856 kcal
Energi (kj)3579 kj
Fett41.54 g
Mettet fett8.9 g
Karbohydrater83.36 g
Sukker15.1 g
Protein23.5 g
Natrium135.7 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk eller press hvitløk. Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek halvparten av hvitløken i 30 sek. Tilsett ris, vann [3 dl | 6 dl] og salt [½ ts | 1 ts] og kok opp. Senk til middels varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk 10 min, eller til risen er mør og vannet er absorbert.

2

Finhakk tomat og rødløk. Skjær lime i båter [½ stk, 2P]. Finhakk halvparten av koriander (spar noen bladertil pynt). Skjær avokado i to, fjern steinen og grav ut innmaten med en skje. Skjær avokado i tynne skiver. Grovhakk peanøtter. Hell av væsken og skyll bønner.

3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme. Rist peanøtter i 2-3 min. Tilsett resterende hvitløk og en klype chiliflak og stek i ytterligere 1 min. Fjern fra varmen og rør inn sesamfrø. La det avkjøles litt, rør deretter inn limesaft [1 ts | 2 ts] og sukker [1 ts | 2 ts]. Smak til med en klype salt og pepper. Overfør til en skål. TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek halvparten av rødløken med Tex-Mex og en klype salt i 1-2 min. Tilsett bønner og tomatpuré [½ boks, 2P] og stek i ytterligere 1-2 min. Rør inn resterende chiliflak (om ønskelig), vann [1 dl | 2 dl], salt [½ ts | 1 ts] og sukker [½ ts | 1 ts]. Kok i ytterligere 1-2 min, eller til tyknet.

5

Bland tomat, resterende rødløk, en stor skvett limesaft, koriander og en klype salt og pepper i en skål. Bland yoghurt, resterende limesaft og en klype salt i en skål.

6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med bønner, pico de gallo og avokado. Krydre avokado med en klype salt. Hell over limeyoghurt og topp med peanøtter. Pynt med resterende koriander.