HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Torsk I Gressløksaus
topBanner
Stekt torsk i gressløksaus

Stekt torsk i gressløksaus

med sitronpoteter og hvitløksstekte bønner

Denne ukens fiskerett byr på mange herlige ingredienser. Vi lager en vidunderlig kremet gressløksaus med fløte, gressløk og buljong. Torsken får lov til å putre i den smakfulle sausen, til den får perfekt konsistens. Hvitløksstekte grønne bønner og squash og sitronmoste poteter passer perfekt til den fyldige gressløksausen.

Tags:Under 650 kcalHvetefriProteinrik
Allergener:MelkFisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

75 g

Grønne bønner

150 ml

Matfløte

(InneholderMelk)

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

1 pose

Gressløk

500 g

Bakepotet

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Hvitløk

½ stk

Sitron

½ stk

Squash

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier503 kcal
Energi (kj)2104 kj
Fett16.33 g
Mettet fett8.7 g
Karbohydrater52.99 g
Sukker9.5 g
Protein33.12 g
Natrium392.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en mellomstor kjele med lettsaltet* vann*. Skjær potet (uskrellet) i 3 cm store biter. Riv sitronskall [1/4 ts | 1/2 ts] og skjær i båter. Kok poteter i 10-15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet, og legg poteter tilbake i kjelen. Mos grovt med sitronskall, en klatt smør* og en klype salt*. Sett til side med lokk på for å holde varmen. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

2

Rens grønne bønner [1/2 pose, 2P]. Grovhakk squash [1/2 stk, 2P]. Finhakk eller press hvitløk. Finhakk gressløk.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek grønne bønner og squash i 4-5 min, til møre. Tilsett hvitløk og en klype salt* og pepper*, og stek i ytterligere 1 min. Overfør til en skål med lokk på for å holde varmen.

4

Bland matfløte [1/2 pakke, 2P], gressløk (spar litt til pynt) og kyllingbuljong i en skål.

5

Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett fisk og stek i 2-3 min. Snu fisken forsiktig, og tilsett gressløksaus. Stek i ytterligere 3-4 min, til fisken er gjennomstekt. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

6

Anrett poteter, stekt torsk og grønnsaker på tallerkener. Øs gressløksaus over fisken og pynt med resterende gressløk. Server sitronbåter på siden.