topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet tortelloni

Kremet tortelloni

med balsamicobakt tomat og hvitløksstekt purre

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Vi gjør det enkelt i tag med spinat- og ricottafylt tortelloni, som vi plander i en kremet saus med purre, hvitløk, fløte, basilikum og balsamicobakt tomat. Vi serverer vår kremede tortelloni med fersk ruccola, og topper alt med revet ost og ristede gresskarkjerner.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Hvete
Melk
Egg
Gluten
Soya
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Tortelloni med ricotta og spinat

(Inneholder: Hvete, Melk, Egg, Gluten Kan inneholde spor av: Bløtdyr, Selleri, Nøtter, Fisk, Skalldyr, Sennep, Soya)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

1 pose

Basilikum

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder: Melk)

12 ml

Balsamico

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Hvitløk

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter, Sesam)

20 g

Ruccola

1 stk

Purre

2 stk

Tomat

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 1)

1 ss

Smør (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier732 kcal
Energi (kj)3062 kj
Fett37.3 g
Mettet fett18.1 g
Karbohydrater72.2 g
Sukker17.7 g
Protein24.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak tomat
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Kok opp saltet vann i en kjele. 

Skjær tomat i 2 cm båter. 

Fordel tomat på et stekebrett med bakepapir. Tilsett balsamico, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 10-12 min.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann. 

Forbered råvarer
2

Del purre i to og skjær i tynne skiver. 

Finhakk eller press hvitløk. 

Finhakk basilikumblader. 

Skyll ruccola [1/2 pakke, 2P].

Når tomater har 5 min igjen, legg gresskarkjerner i hjørnet på stekebrettet. 

Bak i ca. 5 min, eller til ristet.

Kok pasta
3

Kok tortelloni i 1-2 min, eller til 'al dente'. 

Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] og sett til side. Hell av resten av vannet. 

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er ferdig, men at den har litt tyggemotstand.

Lag saus
4

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme. 

Stek purre og hvitløk i 1-2 min, til mykt. 

Rør inn pastavann, matfløte [1/2 pakke, 2P], soyasaus [1/2 pakke, 2P], basilikum og en stor klype pepper. La putre i 1-2 min.

Bland sammen
5

Bland tortelloni inn i sausen. Kok i ytterligere 1 min, eller til sausen har tyknet. 

Rett før servering, rør inn tomater.

Server
6

Anrett pasta i dype tallerkener. 

Topp med fersk ruccola og en skvett olivenolje. 

Strø over italiensk ost og ristede gresskarkjerner.