Krydret kylling- og bulgurbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret kylling- og bulgurbowl

Krydret kylling- og bulgurbowl

med syltet rødløk og hvitløksyoghurt

Krydret kylling- og bulgurbowl med syltet rødløk og hvitløksyoghurt.

Tags:
Kalorilett
Rask
Proteinrik
Under 50g karbo
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

4 g

Mild Mahal

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

½ stk

Rødløk

4 g

Kyllingbuljong

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pose

Bladpersille

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Salat

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 3)

4 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier418 kcal
Energi (kj)1750 kj
Fett6.6 g
Mettet fett3.1 g
Karbohydrater38 g
Sukker9.5 g
Protein45.5 g
Natrium392.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Medium Saucepan

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl].

Tilsett bulgur, kyllingbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til 'al dente'. Hell av evt. resterende vann.

Forbered råvarer
2

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Skjær tomat og agurk i 2 cm biter. 

Finhakk eller press hvitløk. 

Grovhakk persille.

Grovhakk blader av hjertesalat. 

Bland rødløk, hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [1/2 dl | 1 dl] i en skål.

Stek kylling
3

Bland kyllingstrimler, salt [1/2 ts | 1 ts] og Mild Mahal i en skål.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kyllingstrimler i 4-5 min, eller til gjennomstekt. Vend av og til.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.

Lag dressing
4

Bland yoghurt, hvitløk, vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en skål.

Bland sammen
5

Bland persille med bulgur.

Rett før servering, bland litt væske [1 ss | 2 ss] fra rødløken med agurk, salat og tomat. Hell av resterende væske.

Bland rødløk i skålen med salat. Krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Server
6

Anrett bulgur i dype tallerkener.

Legg kylling og salat ved siden av og drypp dressing over.