Prøv smaker fra hele verden

Sjekk ut våre beste vegetariske middag

Beste aubergineoppskrifter og måltidsideer

Er du ikke sikker på hvordan du best tilbereder aubergine? Sjekk ut våre beste aubergineoppskrifter, inkludert Aubergine Parmigiana og aubergine curry, og begynn å tilberede deilige måltider i dag.

Forvandle måltidene dine med den fantastiske auberginen

Utforsk aubergine

Auberginer er kjent over hele verden for sine helsemessige fordeler, smak og ikke minst sin allsidighet. Ikke bare kan de stekes, bakes og kokes, men de er også fulle av antioksidanter vitaminer som A og C. Disse bidrar til å styrke immunforsvaret ditt. Dette er sannsynligvis også grunnen til at de brukes i et bredt utvalg av deilige retter fra hele verden, inkludert Midtøstens Baba Ganoush, gresk Moussaka og italiensk Aubergine Parmigiana.
Auberginer er en del av nattskyggefamilien (som også inkluderer tomater og squash), og det er faktisk et bær som trives i varmt klima og årstider og kan vokse i en rekke former, størrelser og farger. De er imidlertid mest kjent for sin mørkelilla ytterside, som du ofte finner i butikken.
Auberginer er spesielt gode når de brukes som et kjøttalternativ i vegetarretter. Du kan bruke aubergine i alt fra pasta til taco, og i oppskriftssamlingen fra HelloFresh kan du finne flere forslag til deilige retter med aubergine.

Vanlige spørsmål om aubergine

Kan du spise aubergine rå?

Det er greit å spise aubergine rå i små mengder så lenge du unngår bladene og blomstene. Til tross for dette kan smaken av rå aubergine være ganske bitter, så det anbefales at du tilbereder den på din foretrukne måte – eventuelt med deilige krydderier.

Hvordan tilberede aubergine på pannen?

Det er enkelt å steke aubergine på pannen. Alt du trenger å gjøre er å skjære auberginen i skiver, krydre den etter eget ønske og ha den i pannen med litt olje på middels høy varme. Stek den i 2–3 minutter på hver side og server.

Er aubergine en frukt?

Ja. Til tross for at de vanligvis brukes i oppskrifter og retter som en grønnsak, tilhører auberginer faktisk fruktfamilien når de vokser fra en blomstrende plante.

Hvordan steke aubergine?

Den beste måten å steke aubergine på er å skjære den på tvers eller i store biter, krydre den sjenerøst med olje, urter og krydder og steke ved en høy temperatur på rundt 240 ℃ i 30 minutter. Pass på å snu den etter 15 minutter for å oppnå den myke, karamelliserte teksturen

Kan du fryse aubergine?

Ja, du kan fryse aubergine. Alt du trenger å gjøre er å tilberede auberginen slik du vil og la den avkjøles helt. Så kan du legge den i en frysepose og legge den i fryseren. Dette bør holde auberginen fersk i opptil et år.

Gled deg til middag hver dag!

+5

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr