Prøv smaker fra hele verden

Sjekk ut våre beste vegetariske middag

Våre beste epleoppskrifter og måltidsideer

Enten du liker grønne epler, røde epler eller en blanding, har vi de perfekte oppskriftene med eple for å få mest mulig ut av dem. Fra vinter til vår kan du nyte den bittersøte smaken av denne sure frukten.

Et eple om dagen…

Epler: ernæringsgiganten i fruktverdenen

I dag finnes det over 8000 eplesorter i verden, men frukten har sine røtter i Asia. Denne smakfulle og næringsrike frukten er en allsidig ingrediens som kan krydre alle slags oppskrifter.
Epler har et lavt kaloriinnhold og lav glykemisk indeks. De er spekket med polyfenoler og fiber fra pektinet som hjelper magen å opprettholde de gode bakteriene som trengs for en sunn fordøyelse. Epler inneholder også vitamin C, kalium, vitamin A, magnesium og massevis av antioksidanter.

Hvilken type epler er best for matlaging?

Uansett om du skal bake en tradisjonell eplepai, vil prøve en god eplesalat eller vil lage din egen eplemos, kan du bruke forskjellige typer epler. Her har vi listet opp de vanligste typene og hva de passer best til:
  • Pink Lady-epler: en klassisk og nøytral eplesort som passer til både baking og matlaging.
  • Granny Smith-epler: denne sprø og friske eplevarianten fungerer best i vinterretter.
  • Red Delicious-epler: stjernen i en rekke epledesserter, denne er ideell om sommeren.
  • Fuji-epler: det perfekte eplet for alle eplesalatoppskrifter, denne balanserer smaksløkene.

Vanlige spørsmål om epler

Er eplefrø giftige?

Frøene til et eple inneholder små mengder cyanid som, når det overforbrukes, er giftig for mennesker. Selv om dette vanligvis ikke er nok til å gjøre skade, anbefaler noen eksperter at du holder deg unna eplefrø og fjerner kjernen av eplene dine før du spiser.

Hvordan lage eplemos?

Bruk modne epler. Skrell og del eplene i skiver mens du fjerner kjernen. Kok så på svak varme til eplene er myke. Ha så de kokte eplene i en blender eller i en bolle og mos med en skje. Bland inn sukker og andre ingredienser du ønsker. Oppbevar eplemos i kjøleskap eller fryser, og server det gjenre på siden av svinekjøtt, glasert skinke eller en oppskrift etter eget valg.

Hvordan oppbevare epler?

Hvis du ikke skal spise eplene innen et par dager, bør du velge en eplesort som varer lenger. For eksempel holder Granny Smith lenger enn andre vanlige eplesorter. Oppbevar eplene dine atskilt fra frukt og grønnsaker som frigjør etylengass, for eksempel bananer, løk, poteter og tomater. Du kan oppbevare epler i grønnsaksboksen i kjøleskapet i opptil en måned eller i en fruktbolle i romtemperatur i 2–3 dager.

Gled deg til middag hver dag!

+5

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr