Prøv smaker fra hele verden
Sjekk ut våre beste vegetariske middag
Våre beste epleoppskrifter og måltidsideer
Enten du liker grønne epler, røde epler eller en blanding, har vi de perfekte oppskriftene med eple for å få mest mulig ut av dem. Fra vinter til vår kan du nyte den bittersøte smaken av denne sure frukten.
Enkle epleoppskrifter
Oppskrifter med eplesalat
Flere Oppskrifter med eplesalat
Oppskrifter med epleburger
Oppskrifter med epleslaw
Flere Oppskrifter med epleslaw
Oppskrifter med sautert eple
Flere Oppskrifter med sautert eple
Et eple om dagen…
Vanlige spørsmål om epler
Er eplefrø giftige?
Frøene til et eple inneholder små mengder cyanid som, når det overforbrukes, er giftig for mennesker. Selv om dette vanligvis ikke er nok til å gjøre skade, anbefaler noen eksperter at du holder deg unna eplefrø og fjerner kjernen av eplene dine før du spiser.
Hvordan lage eplemos?
Bruk modne epler. Skrell og del eplene i skiver mens du fjerner kjernen. Kok så på svak varme til eplene er myke. Ha så de kokte eplene i en blender eller i en bolle og mos med en skje. Bland inn sukker og andre ingredienser du ønsker. Oppbevar eplemos i kjøleskap eller fryser, og server det gjerne på siden av svinekjøtt, glasert skinke eller en oppskrift etter eget valg.
Hvordan oppbevare epler?
Hvis du ikke skal spise eplene innen et par dager, bør du velge en eplesort som varer lenger. For eksempel holder Granny Smith lenger enn andre vanlige eplesorter. Oppbevar eplene dine atskilt fra frukt og grønnsaker som frigjør etylengass, for eksempel bananer, løk, poteter og tomater. Du kan oppbevare epler i grønnsaksboksen i kjøleskapet i opptil en måned eller i en fruktbolle i romtemperatur i 2–3 dager.
Typer av retter
Gled deg til middag hver dag!
+4
Oppskrifter du vil elske!
Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke