HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKremet Blomkålskarri
topBanner
Kremet blomkålskarri

Kremet blomkålskarri

med hvitløksnaan og fersk koriander

I dag lager vi en fyldig og kremet blomkålskarri full av gode ingredienser. Karrien lages med kokosmelk og hakkede tomater, og får en spennende smak av å bli krydret med ingefær, chili, spisskummen, hvitløk og våre ferdige krydderblandinger, Mild Mahal og Curry-on. Vi serverer retten med fersk koriander og lune hvitløksnaan.

Tags:VegetarSterk
Allergener:Selleriglutenmelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid40 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

275 g

Blomkål

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

2 stk

Tomat

300 g

Poteter

1 g

Chiliflak

2 g

Spisskummen, støtt

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-on

200 ml

Kokosmelk

½ boks

Tomatpure

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 pose

Koriander

2 stk

Naanbrød

(Inneholdergluten, melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Salt* (steg 3)

½ ss

Olivenolje* (steg 3)

1 ss

Smør* (steg 3)

1 dl

Vann* (steg 4)

1 ss

Smør* (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3854.301 kj
Kalorier921.2 kcal
Fett45.206 g
Mettet fett26 g
Karbohydrater103.5762 g
Sukker18.8 g
Protein20.5275 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Ta smør* ut av kjøleskapet. Skjær blomkål i små buketter. Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær (uskrellet) fint. Grovhakk tomat. Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.

2

Fordel blomkål på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak på øverste hylle i ovnen i 25-30 min, til gyllen og mør.

3

Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 2 ss] og en klatt smør* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett løk og krydre med salt* [1 ts | 2 ts]. Stek under lokk i 5-6 min, rør underveis. Tilsett ingefær, en klype chiliflak, spisskummen, Mild Mahal, poteter, Curry-on og halvparten av hvitløken. Stek i 1 min. TIPS: Chiliflak er sterkt, så smak deg til!

4

Tilsett kokosmelk, tomatpuré [1/2 boks, 2P], tomat, vann* [1 dl | 2 dl] og grønnsaksbuljong. Krydre med en klype salt* og pepper*. Kok under lokk på middels høy varme i 13-15 min, til potetene er myke.

5

Finhakk halvparten av korianderbladene og la resten være hele. Mos smør* [1 ss | 2 ss], hakket koriander og resterende hvitløk i en skål med en gaffel. Krydre med en klype salt* og pepper*. Pakk naanbrød inn i sølvpapir og varm dem i ovnen i 4-5 min. Pensle de varme naanbrødene med hvitløkssmør.

6

Bland ferdig blomkål med karri. Anrett karri i dype tallerkener. Server hvitløksnaan på siden. Pynt med resterende korianderblader.