HelloFresh
Oppskrifter
Vegetar Oppskrifter

Sjekk ut våre beste vegetariske middag

Vegetaroppskrifter som vil få deg til å glemme kjøtt

Lag flere lekre vegetarmiddager med oppskrifter fra HelloFresh. Her finner du masse inspirasjon til sunne, deilige og klimavennlige middager, proppet med vitaminer og næringsstoffer. Kanskje får disse rettene deg til å glemme kjøtt for godt?

Utfroske våre mange digge vegetaroppskrifter

Har du aldri prøvd å leke med sorte bønner, testet smaken av geitost eller brukt spinat på en helt ny måte? Da er det på tide! Med HelloFresh sine vegataroppskrifter kan du få nye ideer til ulike kombinasjoner på vegetarkjøkkenet.

Mer vegetarmat er godt for deg og for miljøet

Det er mange gevinster med vegetarmat, både for din helse og for miljøet. For å redusere vårt klimaavtrykk er vi nødt til å kutte ned på kjøttforbruket. Det hjelper HelloFresh deg med. Med våre klimavennlige middagsmenyer finner du spennende oppskrifter som vil glede hele familien rundt middagsbordet, og som bidrar til at verden blir et litt bedre sted. Start vegetareventyret her med masse lekre oppskrifter.

Deilig middagspai uten kjøtt

Har du mange grønnsaker liggende hjemme? Bruk det til å lage en deilig vegetarpai. Noen forslag til fyll er:
Denne paien er for eksempel fylt med røde linser, tomater, gulrot og squash. Mulighetene er mange med vegetarpai.

Mat alle gjester kan spise

Med mange på spesialkost og med ulike allergier og preferanser, er det ikke alltid lett å vite hva man skal servere sine gjester. Med vegetarmat er det enklere å lage mat som alle spiser. Lag deilige middager som vil imponere gjestene dine med HelloFresh sine oppskrifter.
Får du middagsbesøk av en laktoseintolerant eller veganer? Da kan du også enkelt bytte ut meieriproduktene med plantebaserte eller laktosefire produkter.

Hva du må tenke på som vegetarianer

Et plantebasert kosthold som inkluderer egg og meieriprodukter kan dekke alle de essensielle næringsstoffene som kroppen trenger. Det er derimot viktig å være bevisst på at man får i seg det man trenger når man ikke inntar kjøtt og fisk. Her blir egg og meieriprodukter en viktig kilde til proteiner og kalsium i en plantebasert kost. Belgfrukter bør også være en del av den daglige kosten. Et jevnt inntak av nøtter er også essensielt. Spiser du variert, så vil det neppe bli et problem.

Tips til krydring av vegetarmaten

Kryddertips til halloumi Tilsett ønsket smak til din nye favorittost. Du kan for eksempel lage en chilimarinade med sweet chilisaus, timian, rapsolje og litt lime saft. Halloumi kan du også krydre og ha i din vegetartaco.
Lag ditt eget tacokrydder Få hele familien med på vegetar reisen med deilig vegetartaco. Du kan bruke ulike typer bønner, kikerter eller halloumi som kjøtterstatning.
For å få ønsket tacosmak til din bønnemix eller annen kjøtt-substitusjon ved å sette sammen din egen kryddermix. Her kan du for eksempel bruke chili, paprikakrydder, hvitløkskrydder, spisskummin og et hint av kanel. Prøv deg fram til din særegne tacokrydder.

Spørsmål vegetarianere ofte får

Hvordan får vegetarianere protein?

Proteiner finnes i mye mat, ikke bare kjøtt. Det som er viktig for vegetarianere, er å spise nok av de vegetariske proteinene. Proteinene i kjøtt er nemlig enklere for kroppen å ta opp. For en vegetarianer er det enklest å få proteinene fra belgfrukter og meieriprodukter. Spis dermed rikelig med linser, bønner, kikerter, yoghurt og ost.

Hva er den mest kjente vegetarretten?

Det er vanskelig å peke ut én rett, men kanskje er det pizza margerita, eller den franske ratatouillen. Israel med sin kjente hummus og gode falafel er også blitt viktige og velkjente i verden av vegetarmat.

Hva spiser vegetarianer?

Vegetarianere spiser frukt, grønnsaker, korn, meieriprodukter og egg. De spiser ikke kjøtt og fisk. Pescetarianer spiser ikke kjøtt, men kan godt spise fisk, mens en veganer spiser verken kjøtt, fisk, meieriprodukter, egg eller konsumerer noen animalske produkter.

Gled deg til middag hver dag!

+5

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr