HelloFresh
Oppskrifter
Greske Oppskrifter

Prøv smaker fra hele verden

Gresk mat: Opplev våre greske oppskrifter

Oppdag vår samling av deilige oppskrifter på gresk mat. Utforsk smakene fra Middelhavet og få en kulinarisk reise gjennom Hellas ved å lage autentiske greske retter hjemme hos deg selv.

Se alle våre greske oppskrifter

Savner du gresk mat i hverdagen?

Få en smak av Hellas hjemme med HelloFresh

Hos HelloFresh finner du et vell av greske oppskrifter som bringer det autentiske Hellas rett inn på kjøkkenet. Det er nesten som å være på ferie i Middelhavet.

Tenk deg å sette tennene i honningstekt grillet ost med oreganokrydret pommes frites og tzatziki, eller hva med gresk kofta med ovnsstekte poteter og gresk salatost? Kanskje foretrekker du gresk kylling med sitronbakte poteter og tzatziki? Det finnes noe for enhver smak når det gjelder gresk mat.

På denne siden har vi samlet alle våre greske oppskrifter, slik at du enkelt kan finne den oppskriften du ønsker å prøve. Så hva venter du på? Få en smak av Hellas hjemme hos deg med våre smakfulle oppskrifter på gresk mat.

Gresk mat har mye smak

Gresk mat er kjent for sine intense og deilige smaker. Hver eneste bit du tar er full av smak. Og mye av denne smaken kommer fra krydder som spiller en helt spesiell rolle i det greske kjøkkenet.

Når du tenker på gresk mat, tenker du nok også på oregano, rosmarin, timian og basilikum. Friske urter er grunnlaget for mange greske oppskrifter og gir rettene deres særegne middelhavssmak. Gresk mat er også full av hvitløk, sitron, olivenolje og selvfølgelig fetaost, som sammen med urtene skaper en harmonisk og komplett smak.

De gjennomgående smakene fra krydderhyllen betyr ikke at gresk mat ikke er preget av variasjon. Det greske kjøkkenet er kjent for alt fra moussaka og gyros til enkle salater med få ingredienser. Så hvis du elsker mat som er rik på smak og krydder, er gresk mat noe for deg!

Kjente greske retter

Bygg en gresk mezze-tallerken

Greske måltider er én ting, men de smakfulle siderettene på en gresk mezze-tallerken er noe helt annet. Her er noen av de mest populære greske rettene som inngår i en mezze-tallerken:
  • Halloumi: Ingen gresk rett er komplett uten halloumi. Den kremete og salte kombinasjonen som halloumi tilfører de greske rettene dine er en fryd for øyet. Vi liker at halloumi kan grilles eller stekes for å gi et godt, klissete tilskudd til salater eller som tilbehør sammen med en chilidipp.
  • Oliven: Alle oliven gir en middelhavskänsla på bordet, men den kjøttfulle munnfølelsen til kalamataoliven tilfører den greske mezzen en ekte bit av Hellas.
  • Brød med dipp: Brød med hummus, olivenolje eller skordalia er svært populært gresk tilbehør.
  • Grønnsaker som grillet aubergine: Det finnes mange måter å tilberede aubergine på, men en enkel gresk oppskrift er å grille skiver med olivenolje, salt og oregano. Dryss litt fetaost og fersk persille over før servering.
  • Tzatziki: Tzatziki er en velkjent gresk dipp eller saus og et typisk mezze-innslag, og er en enkel dipp du kan lage hjemme. Riv agurk og la overflødig væske renne gjennom en sil eller et klede. Bland gresk yoghurt, hakket hvitløk, olje og salt før du tilsetter agurken.
  • Dolmades: Disse kan være vanskelige å lage, men når du først har lært deg rulleteknikken, blir de stjernen på tallerkenen. Sautér løk med persille, salt, pepper og sitron, tilsett tørr ris og la den koke opp i vann. Rull små skjeer av blandingen til vinblader og legg rullene i en stor gryte. Hell i nok vann til å dekke dolmades, og la det småkoke til risen er kokt.

FreshFakta

Olivenolje har blitt brukt i gresk matlaging i over 6000 år

Olivenolje er et must i det greske kjøkkenet

I gresk matlaging spiller olivenolje en viktig rolle som et av de viktigste fettstoffene. Faktisk er Hellas kjent for sin jomfruolivenolje, som bidrar til den særegne smaken og aromaen som kjennetegner gresk mat.

Ofte stilte spørsmål om gresk mat

Hva er typisk gresk mat?

Typisk gresk mat omfatter en rekke retter som gjenspeiler landets rike mattradisjoner. Det inkluderer retter som moussaka med aubergine og kjøtt, gyros servert med pitabrød og tzatziki, og greske salater med fetaost, tomater og oliven.

Hva er nasjonalretten i Hellas?

Hellas sin nasjonalrett er moussaka, en deilig ovnsbakt rett med aubergine, poteter, kjøtt og bechamelsaus. Det er en populær favoritt som representerer landets rike matkultur.

Hvilke krydder er gjennomgående i gresk mat?

De mest vanlige krydderne i gresk mat er oregano, hvitløk, sitron, olivenolje og fersk persille. Disse krydderne tilfører smak og aroma til mange deilige greske retter og er karakteristiske for den autentiske greske smaken.

Er gresk mat sunt?

Absolutt! Det tradisjonelle greske kostholdet byr på masse plantebasert mat, sunt fett fra olivenolje, fisk og sjømat, og rene, ukompliserte smaker. Det er en vinneroppskrift for god helse og velvære.

Hva serveres på gresk aften?

Tenk småretter til deling (meze), saftige grillspyd, friske salater, ovnsbakte grønnsaker, fristende dipper som tzatziki, og selvfølgelig luftig, deilig brød. Typiske greske klassikere inkluderer souvlaki, moussaka og gresk salat (horiatiki).

Gled deg til middag hver dag!

+5

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr