Skip to main content

Oppskrifter med sitrongress

Sitrongress er en uunnværlig ingrediens i mange asiatiske kjøkken, kjent for sin unike og forfriskende aroma. Utforsk våre beste oppskrifter med sitrongress, og lær hvordan du kan bringe en autentisk smak av Sørøst-Asia til ditt eget kjøkken.

Se alle våre oppskrifter med sitrongress

Gå på oppdagelse i våre mange oppskrifter med sitrongress. Her finner du deilig inspirasjon til aromatiske supper, gryteretter og wokretter fulle av frisk smak.

Ofte stilte spørsmål om sitrongress

Hva kan jeg bruke i stedet for fersk sitrongress?

Hvis du ikke finner fersk sitrongress, kan du bruke sitrongresspuré fra tube eller tørket sitrongress, men smaken vil være mindre intens. Som en siste utvei kan revet skall fra en lime eller sitron gi en frisk, sitrusaktig aroma, selv om det ikke vil gi den samme unike, florale smaken som ekte sitrongress.

Kan man spise sitrongress?

Ja, men kun den innerste, myke delen av stilken egner seg til å spises direkte. Denne må finhakkes eller rives. De ytre, hardere delene er for seige til å tygge. Disse brukes kun til å sette smak på supper, sauser og gryteretter, og må fjernes før servering.

Hvordan oppbevarer jeg fersk sitrongress?

Fersk sitrongress holder seg best i kjøleskapet. Pakk stilkene løst inn i plastfolie eller legg dem i en lukket plastpose i grønnsaksskuffen. Slik kan de holde seg ferske i et par uker. Du kan også fryse sitrongress. Kutt det i biter eller finhakk det og frys det ned i en tett beholder.

Smaker fra hele verden

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1,099 på de første 5 kassene dine, og få en skjærefjøl av eik med den første bestillingen