topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Appelsinglasert kylling

Appelsinglasert kylling

med spinat- og hvitløksris og stekte grønnsaker

Kylling og ris kan lages på mange måter. I dag lager vi en versjon med stekt kylling, gulrot og brokkoli, og glaserer dem med en herlig saus av søt chili, soyasaus, sesamfrø og appelsin. Vi serverer kylling og grønnsaker emd en kremet spinat- og hvitløksris.

Tags:
Rask
Proteinrik
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

150 g

Jasminris

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

250 g

Brokkoli

1 stk

Gulrot

300 g

Strimlet kyllingbryst

1 stk

Appelsin

40 g

Søt chilisaus

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 ss

Hvetemel (steg 3)

½ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Smør (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier786 kcal
Energi (kj)3287 kj
Fett16.09 g
Mettet fett4.1 g
Karbohydrater105.57 g
Sukker26.6 g
Protein52.06 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Finhakk eller press hvitløk. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Smelt smør [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og legg spinat over risen. La hvile under lokk til servering.

Forbered grønnsaker
2

Skjær brokkoli i små buketter og stilken i biter på 1 cm (skrell stilken om nødvendig). Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek brokkoli og gulrot under omrøring i 4-5 min. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en tallerken og sett til side. Bland hvetemel [3 ss | 6 ss] med en stor klype salt og pepper i en dyp tallerken. Dypp kyllingstrimler i melblandingen. TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å steke raskere.

Stek kylling
4

Vask stekepannen og varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] på middels høy varme. Stek kyllingstrimler i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag saus
5

Press appelsinsaft i en skål. Rør inn søt chilisaus, soyasaus, vann [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og halvparten av sesamfrøene. Når kyllingen er gjennomstekt, senk til middels varme og tilsett saus og grønnsaker i stekepannen. Kok i 1-2 min, til tyknet. Smak til med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett ris på tallerkener. Fordel kylling og grønnsaker ved siden av risen. Pynt med resterende sesamfrø.