Prøv smaker fra hele verden

Sjekk ut våre beste vegetariske middag

Gulrotoppskrifter - Utforsk raske, digge måltidsideer - HelloFresh

Leter du etter de beste gulrotoppskriftene? Klikk inn og oppdag middagsideer og matlagingstips med våre beste gulrotretter her hos HelloFresh.

Bli kjent med gulroten din

Retter med gulrøtter rundt om i verden

Vi forbinder vanligvis gulrøtter med deres livlige oransje farge, men det finnes også gule, hvite, røde, lilla og sorte varianter. Den opprinnelige ville gulerøttene var hjemmehørende i det sørvestlige Asia og Europa, og dagens kultivarer kan vokse opp til en meter i høyden og blomstre om sommeren.
Over hele verden brukes gulrøtter i tradisjonelle retter. I Tyskland nytes gulrøtter som snacks til øl, og i Frankrike serveres ofte karamelliserte gulrøtter til kjøttretter. Fordi gulrøtter er naturlig søt, brukes den ofte som ingrediens i desserter. I India, for eksempel, kombineres det med melk og safran for å lage en gelé. I Kroatia bakes gulrøtter med valnøtter, mel, sukker og krydder for å lage en kake som minner mye om den klassiske vestlige gulrotkake med kremostglasur.

Beste måten å lage gulrøtter på

Gulerøtter er en virkelig allsidig ingrediens som fortjener en plass i enhver kokk sitt kjøkken. Gulrotoppskrifter er bare begrenset av fantasien din. Det er mange fantastiske alternativer når det gjelder å bruke denne grønnsaken, så her er noen av de beste måtene å nyte gulrøtter på:
  • Skjørt i staver og servert med din favoritt hummus dip for en sunn snack på farten
  • Kok en god suppe med gulrot, grønnsaksbuljong, løk og fersk koriander
  • Sylte dem med kål for å lage en deilig og ekstremt næringsrik surkål, eller prøv deg på kimchi
  • Legg revet gulrot til friske salater for en deilig crunch og søt, jordnær smak
  • Purert gulrot er smakfullt og sunt og blir ofte satt pris på av små barn

Vanlige spørsmål om gulrøtter

Hvordan oppbevare gulrøtter?

Gulroten er en robust grønnsak som holder seg i flere uker i kjøleskapet hvis du oppbevarer den riktig. Skal du spise gulrøttene innen 5 dager kan du kutte av de grønne stilkene og legge gulrøttene i en matboks med litt vann for å unngå at de blir myke og mister sprøheten. Har du store mengder gulrøtter kan du pakke dem inn i kjøkkenpapir og oppbevare i den kaldeste delen av kjøleskapet. Ikke oppbevar gulrøtter i nærheten av epler, bananer, tomater eller avokado, da de frigjør etylengass som gir gulrøttene en bitter smak.

Hvordan dyrke gulrøtter?

Gulroten er en veldig enkel grønnsak å dyrke selv. Du kan plante gulroten i en stor blomsterpotte så vel som i hagen. Dyrk dine egne grønnsaker og få tilgang til ferske, smakfulle og økologiske ingredienser akkurat når du vil.

Kan du fryse gulrøtter?

Ja, gulrøtter kan fryses. Frosne biter – som faktisk beholder sitt høye vitamin A-innhold – er praktiske å tilsette med en håndfull til sunne gryteretter, supper, røre og gryteretter. Ønsker du å fryse dine egne gulrøtter bør du velge de ferskeste du finner og skrell dem, før du skjærer dem opp og putter dem i fryseposer.

Gled deg til middag hver dag!

+5

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr