HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSoyaglasert Svinekjøtt
topBanner
Soyaglasert svinekjøtt

Soyaglasert svinekjøtt

med hvitløksris og ovnsbakt brokkoli

I dag byr vi på en luksuriøs og spennende middagsrett! Ytrefilet, brokkoli og pak choi stekes i ovnen, og får deretter en spennende smak av en glasur av soyasaus, sriracha og søt chilisaus. Mens vi steker kjøtt og grønnsaker, koker vi hvitløksris og sylter gulrot.

Tags:Under 650 kcalSterk
Allergener:glutenSoyaSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

300 g

Svin ytrefilet

250 g

Brokkoli

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvitløk

25 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

10 g

Sriracha

200 g

Pak choi

1 stk

Gulrot

12.5 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

20 g

Søt chilisaus

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ss

Olivenolje* (steg 3)

½ dl

Vann* (steg 5)

½ ts

Sukker* (steg 4)

3 dl

Vann* (steg 3)

½ ts

Salt* (steg 3)

1 ss

Hvetemel* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier587.13 kcal
Energi (kj)2456.5518 kj
Fett5.6035 g
Mettet fett1.5 g
Karbohydrater80.7273 g
Sukker14.9 g
Protein49.868 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Trykk kjøtt tørt med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt* og pepper*. Legg hvetemel* [1 ss | 2 ss] på en tallerken og vend kjøtt i melet. Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje* når pannen er varm. Stek kjøtt i 2-3 min på hver side. Overfør til et stekebrett med bakepapir. Ikke vask pannen. 

2

Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Skjær pak choi i 2 cm biter. Legg brokkoli ved siden av kjøttet på stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek brokkoli og kjøtt i 6-7 min. Når det har gått ca 7 min, legg pak choi på stekebrettet, drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og stek i ytterligere 3-4 min.

3

Finhakk eller press hvitløk. Varm opp olivenolje* [¼ ss | ½ ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts]. Dekk til med lokk, senk varmen til middels lav og la småkoke i 10 min. Fjern fra varmen og la stå tildekt i ytterligere 10 min, inntil risen er mør og vannet absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

4

Skjær gulrot til bånd med en skreller. Legg i en skål med sukker* [½ ts | 1 ts] og eddik [½ pk, 2P]. Sett til side.

5

Visp sriracha [½ pk, 2P], soyasaus og vann* [½ dl | 1 dl] i en skål. Hell blandingen i stekepannen brukt til å steke kjøtt. Kok opp på middels høy varme, rør ofte og kok i 1-2 min. Når sausen har tyknet, fjern fra varmen og tilsett søt chilisaus [½ pk, 2P]. Skjær kjøtt i tynne serveringsstykker.

6

Rør opp risen med en gaffel. Anrett ris på tallerkener. Topp med brokkoli, pak choi og kjøtt. Hell over saus og pynt med syltet gulrot.