Soyaglasert svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Soyaglasert svinekjøtt

Soyaglasert svinekjøtt

med hvitløksris og ovnsbakt brokkoli

I dag byr vi på en luksuriøs og spennende middagsrett! Ytrefilet, brokkoli og pak choi stekes i ovnen, og får deretter en spennende smak av en glasur av soyasaus, sriracha og søt chilisaus. Mens vi steker kjøtt og grønnsaker, koker vi hvitløksris og sylter gulrot.

Tags:
Kalorilett
Sterk
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svin ytrefilet

250 g

Brokkoli

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvitløk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

10 g

Sriracha

1 stk

Pak choi

1 stk

Gulrot

12.5 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

20 g

Søt chilisaus

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ss

Olivenolje (steg 3)

½ dl

Vann (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 4)

3 dl

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Hvetemel (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier587 kcal
Energi (kj)2457 kj
Fett5.6 g
Mettet fett1.5 g
Karbohydrater80.73 g
Sukker14.9 g
Protein49.87 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek kjøtt
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Klapp svinekjøtt tørt med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper. Legg hvetemel [1 ss | 2 ss] på en tallerken og vend svinekjøttet i hvetemel. Varm opp en skvett olivenolje i stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 2-3 min på hver side. Overfør til et stekebrett med bakepapir. Ikke vask pannen. Stek kjøtt i ovnen i 12-13 min. La kjøttet hvile i folie i et par min., eller til servering.

Stek kjøtt og grønnsaker
2

Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Skjær pak choi i 2 cm biter. Fordel brokkoli ved siden av kjøttet på stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak brokkoli 7-8 min. Fordel pak choi på stekebrettet, drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og bak de siste 3-4 min.

Kok ris
3

Finhakk eller press hvitløk. Varm opp olivenolje [¼ ss | ½ ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Dekk til med lokk, senk til middels lav varme og la småkoke i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk 10 min, til risen er mør og vannet absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Sylt gulrot
4

Skrell gulrot til lange bånd. Bland gulrot i en skål med sukker [½ ts | 1 ts] og hvitvinseddik [½ pakke, 2P]. Sett til side.

Lag saus
5

Visp sriracha [½ pakke, 2P], soyasaus og vann [½ dl | 1 dl] i en skål. Hell blandingen i stekepannen brukt til å steke kjøtt. Kok opp på middels høy varme. Rør ofte og kok i 1-2 min. Når sausen har tyknet, fjern fra varmen og tilsett søt chilisaus [½ pakke, 2P]. Bland godt. Skjær svinekjøtt i tynne skiver.

Server
6

Rør opp risen med en gaffel. Anrett ris på tallerkener. Topp med brokkoli, pak choi og svinekjøtt. Hell over saus og pynt med syltet gulrot.