Logg inn
Bærekraft
hos HelloFresh

Bærekraft spiller en rolle i alt vi gjør - fra valget av våre leverandører til måten vi pakker matkassen din på. Vi hjelper deg med å handle, lage og spise mat som er bra for deg - og planeten.

God mat. God samvittighet.

Vi produserer, pakker og leverer maten din slik at det blir mindre matsvinn enn ved tradisjonell matlaging. Enklere for deg, bedre for miljøet.

Bærekraftsrapport 2020

I 2020 tilbød vi flere kunder enn noen gang før en tryggere og enklere måte å spise gode middager på. Med veksten vår, vokste også forpliktelsen vår til å drive virksomhet på en ansvarlig og bærekraftig måte. I vår bærekraftsrapport for 2020 kan du lese mer om hvordan det foregikk - med alt fra å bli det første globale CO2-nøytrale matkasseselskapet til hvordan vi donerte mat til en verdi av 13 millioner euro til de som trengte det aller mest.

Mindre matsvinn. Mer matglede.

God mat hører hjemme i magen - ikke i søpla. Derfor leverer vi nøyaktig den mengden ingredienser du trenger, noe som reduserer matsvinnet med opptil 21% per måltid.

Utlign ditt CO2-avtrykk

Vi bestiller alle ingrediensene direkte fra våre produsenter. På den måten holdes maten fersk og transporttiden kort, noe som fører til mindre CO2-utslipp. Vi har også forpliktet oss til å kompensere for 100% av våre direkte CO2-utslipp, noe som gjør oss til verdens første CO2-nøytrale matkasseselskap.

Miljøvennlig emballasje

Vi jobber alltid for å redusere mengden av emballasje og gjøre den mer miljøvennlig - uten å gå på kompromiss med kvaliteten av ingrediensene dine.

Ferske råvarer. Fra leverandører du kan stole på.

Vi tror på at maten din smaker bedre når du vet hvor den kommer fra. Derfor har vi nøye valgt ut alle leverandørene våre. Vi prioriterer lokale råvarer når vi velger leverandører. For eksempel er all kyllingen og nesten alt kjøttet vårt fra norsk jordbruk. Du mottar kun ingredienser som er i sesong, noe som både smaker bedre og er mer bærekraftig. All fisken vår er enten MSC- eller ASC-sertifiserte, og gulrøttene dine har aldri reist flere tusen kilometer.

Bli med i kampen mot plastforurensing i havet

Vi har gått sammen med Plastic Bank for å bygge tre sentre for innsamling av plast i Indonesia. Disse sentrene vil forhindre at over 750.000 kg plast havner i havet de neste tre årene. Det tilsvarer 37,5 millioner plastflasker! Hvert senter jobber med lokalbefolkningen, som hjelper til med å samle inn plast. De mottar støtte for hver enkelt plastbit de samler inn. Dette hjelper dem til et bedre liv - med mat på bordet, utdannelse, brennstoff til matlaging og råd til helsevesen. Plasten som er samlet inn gjenbrukes og integreres i verdikjeden som Social Plastic. På den måten er du med på å hjelpe over 560 familier gjennom HelloFresh, samtidig som at du bidrar til en verden med mindre plastforurensing.