Prøv smaker fra hele verden
Sjekk ut våre beste vegetariske middag
Våre beste løkoppskrifter og måltidsideer
Leter du etter inspirasjon til å fornye menyen din? Sjekk ut våre løkoppskrifter og begynn å lage deilige måltider med løk på kort tid!
Løktips, -triks og -hacks
Løk som tilbehør eller midtpunktet
Løk er en grunnleggende ingrediens i retter over hele verden og tilbyr et deilig utvalg av tekstur og smak – enten sakte-stekt for en fyldig, karamellisert smak eller brukt for sin syrlige friskhet i salater.
De fleste varianter av løk blandes godt med andre medlemmer av allium-familien, spesielt hvitløk og purre. Sakte tilberedt med smør, olje eller hvitvin – eller alle tre – er løk grunnlaget for skånsomt tilberedte komfyrtoppklassikere som risotto eller en langtidskokt gryte.
Løk kan både gi smak til mange oppskrifter i finhakket form og gi litt mer tekstur hvis den legges i skiver i gryteretter og supper. Ovnsstekt løk er også godt å servere på et ristet smørbrød med creme fraiche eller blåmuggost, litt balsamicoeddik, friske tomater og ruccola.
Tips for å hakke løk
Mange synes det er vanskelig å hakke løk, da det gjør at øynene blir irriterte og rennende. Dette skyldes væsken som slippes ut i luften når du skjærer løken. Et tips for å unngå å få irriterte øyne er å hakke løken under rennende vann. Det betyr at væsken ikke slippes ut i luften, men i stedet renner ned i avløpet. Du kan også prøve å ha en vifte ved skjærebrettet som blåser vekk stoffet som irriterer øynene. Hvis du er veldig overfølsom for løk, kan du alltid bruke svømmebriller for å beskytte øynene når du hakker løk.
Vanlige spørsmål om løk
Hvordan oppbevare løk?
Løk oppbevares best på et kjølig og tørt sted der luft kan sirkulere rundt dem - å henge dem i et mørkt skap eller spiskammer er ideelt. De kan også påvirke andre råvarer, så oppbevar dem separat fra poteter og andre rotgrønnsaker. Både rødløk og gul løk varer vanligvis i opptil fire uker i dette miljøet, og det samme vil sjalottløk.
Hvordan oppbevare løk i kjøleskapet?
Løk tørker raskt i kjøleskap, så legg dem i en gjennomsiktig plastfolie eller en lufttett beholder.
Hvordan lagre vårløk?
Vårløk og ramsløk kan oppbevares som andre grønne bladgrønnsaker i grønnsaksskuffen i kjøleskapet. Disse typer løk har ikke like lang holdbarhet som normal, gul løk og bør konsumeres innen en uke.
Kan du fryse løk?
Ja, men det er best å skjære løk før frysing. Hakket løk fryser rimelig godt og kan beholde smaken i tre til seks måneder.
Typer av retter
Gled deg til middag hver dag!
+5
Oppskrifter du vil elske!
Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke
Spar opptil 1549 kr