Prøv smaker fra hele verden

Sjekk ut våre beste vegetariske middag

Våre beste løkoppskrifter og måltidsideer

Leter du etter inspirasjon til å fornye menyen din? Sjekk ut våre løkoppskrifter og begynn å lage deilige måltider med løk på kort tid!

Løktips, -triks og -hacks

Løk som tilbehør eller midtpunktet

Løk er en grunnleggende ingrediens i retter over hele verden og tilbyr et deilig utvalg av tekstur og smak – enten sakte-stekt for en fyldig, karamellisert smak eller brukt for sin syrlige friskhet i salater.
De fleste varianter av løk blandes godt med andre medlemmer av allium-familien, spesielt hvitløk og purre. Sakte tilberedt med smør, olje eller hvitvin – eller alle tre – er løk grunnlaget for skånsomt tilberedte komfyrtoppklassikere som risotto eller en langtidskokt gryte.
Løk kan både gi smak til mange oppskrifter i finhakket form og gi litt mer tekstur hvis den legges i skiver i gryteretter og supper. Ovnsstekt løk er også godt å servere på et ristet smørbrød med creme fraiche eller blåmuggost, litt balsamicoeddik, friske tomater og ruccola.

Tips for å hakke løk

Mange synes det er vanskelig å hakke løk, da det gjør at øynene blir irriterte og rennende. Dette skyldes væsken som slippes ut i luften når du skjærer løken. Et tips for å unngå å få irriterte øyne er å hakke løken under rennende vann. Det betyr at væsken ikke slippes ut i luften, men i stedet renner ned i avløpet. Du kan også prøve å ha en vifte ved skjærebrettet som blåser vekk stoffet som irriterer øynene. Hvis du er veldig overfølsom for løk, kan du alltid bruke svømmebriller for å beskytte øynene når du hakker løk.

Vanlige spørsmål om løk

Hvordan oppbevare løk?

Løk oppbevares best på et kjølig og tørt sted der luft kan sirkulere rundt dem - å henge dem i et mørkt skap eller spiskammer er ideelt. De kan også påvirke andre råvarer, så oppbevar dem separat fra poteter og andre rotgrønnsaker. Både rødløk og gul løk varer vanligvis i opptil fire uker i dette miljøet, og det samme vil sjalottløk.

Hvordan oppbevare løk i kjøleskapet?

Løk tørker raskt i kjøleskap, så legg dem i en gjennomsiktig plastfolie eller en lufttett beholder.

Hvordan lagre vårløk?

Vårløk og ramsløk kan oppbevares som andre grønne bladgrønnsaker i grønnsaksskuffen i kjøleskapet. Disse typer løk har ikke like lang holdbarhet som normal, gul løk og bør konsumeres innen en uke.

Kan du fryse løk?

Ja, men det er best å skjære løk før frysing. Hakket løk fryser rimelig godt og kan beholde smaken i tre til seks måneder.

Gled deg til middag hver dag!

+5

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr