HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIngefærkrydrede Kjøttboller
topBanner
Ingefærkrydrede kjøttboller

Ingefærkrydrede kjøttboller

med hvitløkskokt villris og asiatisk woksaus

Tags:Under 650 kcal
Allergener:glutenSoyaSesamSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Basmati villris

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

250 g

Kjøttdeig

15 g

Panko paneringsmel

(Inneholdergluten)

1 stk

Pak choi

1 stk

Rød paprika

1 stk

Gulrot

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholdergluten, Soya, Sesam, Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 stk

Egg (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier802 kcal
Energi (kj)3354 kj
Fett35.67 g
Mettet fett13.7 g
Karbohydrater86.45 g
Sukker29.8 g
Protein39.34 g
Natrium0 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør*  [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min, inntil gyllen og velduftende. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la simre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk frem til servering. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 


2

Skrell og riv ingefær [½ stk, 2P] fint. Bland kjøttdeig, panko, egg* [1 stk | 2 stk], ingefær, salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper* i en stor bolle. 


3

Form kjøttdeig til små kjøttboller med fuktige hender (ca 4 per pers.). Overfør til en tallerken. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kjøttboller i pannen og stek i 10-12 min, inntil brunet og gjennomstekt. Sett til side. 


4

Del pak choi i to. Riv gulrot (uskrellet). Del paprika i to, fjern frø og skjær i 1 cm skiver. 


5

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett pok choi og krydre med salt* og pepper*. Stek i 2 min på hver side. Overfør til en tallerken. Tilsett paprika i pannen og stek i 2-3 min. Tilset asiatisk woksaus og en skvett vann*. Kok i 1 min eller inntil tyknet. Rør inn kjøttboller i stekepannen. 


6

Rør inn gulrot i kjelen med ferdig ris. Anrett ris i skåler og topp med pok choi, paprika og kjøttboller.