HelloFresh
Oppskrifter
Asiatiske Oppskrifter

Prøv smaker fra hele verden

La deg inspirere av våre beste asiatiske oppskrifter

Kina, India, Thailand, Vietnam og mange, mange flere – det asiatiske kjøkkenet inneholder mange deilige retter som du sikkert allerede kjenner. Enten du er vegetarianer, pescetarianer eller alteter, kan du finne noe deilig blant våre asiatiske oppskrifter.

Asiatisk oppskrifter

Asiatisk mat: Populære retter og råvarer

En guide til asiatiske nudler

Når det kommer til asiatiske oppskrifter, er det én ting som vanligvis er viktigere enn mange andre, enten du lager en malaysisk laksa eller en klassisk pad thai: å få nudlene dine perfekte. Det er en hel verden av nudler der ute, og her er noen vanlige varianter du bør bli kjent med.
Ramenudler: Vi kjenner alle disse japanske hvetenudlene som den ubestridte stjernen i ramensuppen, eller som en av de vanligste rettene i studentens enkle spiskammer. Det du kanskje ikke vet er at ramennudler også kan brukes i kalde retter som nudelsalater og asiatisk coleslaw hvor den ofte blir stående ukokt for en tilfredsstillende crunch.
Hokkien nudler: Hokkien nudler er kjent som en del av retter som Hokkien mee og bør kjøpes og kokes ferske. Disse hvetebaserte nudlene er laget med egg og bør blansjeres i kokende vann før de tilsettes i nudler som laksa-suppe.
Risnudler: Bun cha, pad Thai, chow fun, pho - mange av våre favoritter bruker de fantastisk allsidige risnudlene. Vanligvis kjøpt tørket, disse naturlig glutenfrie nudlene kommer i mange forskjellige varianter, for eksempel vermicelli og rispapir som brukes til å lage vårruller.
Soba-nudler: Soba-nudler er laget av bokhvetemel og har en distinkt smak og lysebrun farge. Soba-nudler avkjøles vanligvis etter koking og serveres kalde – perfekt til sommersalater eller som snacks med en god dipsaus.

Spennende asiatiske middager med kylling

Asiatisk mat er som sagt kjent for sine smakfulle og gode retter, og kylling er en vanlig ingrediens i mange av dem. En populær rett er asiatiske kyllingkjøttboller, som kan krydres med for eksempel ingefær og koriander for å gi en deilig smak. For å få en ekstra frisk smak kan du også presse litt lime over kjøttbollene før servering.
Kylling kan også brukes i wokretter, hvor du raskt steker grønnsaker og kylling i varm panne. Dette er en enkel og rask rett som passer både til hverdags og til litt mer festlige anledninger.
Uansett hvilken asiatisk rett du velger å tilberede med kylling, er det nesten alltid en sikker vinner på middagsbordet som treffer både store og små.

Asiatisk mat uavhengig av dine smakspreferanser

Asiatiske vårruller og asiatiske biffer er ytterligere to deilige retter som kommer fra det asiatiske kjøkken. Disse rettene er veldig populære blant både kjøttelskere og vegetarianere, da de kan erstattes med forskjellige alternativer basert på dine spesielle preferanser.
Asiatiske vårruller er fylt med grønnsaker og noen ganger med kylling eller reker. De er lette og sprø og serveres ofte med en mild chilisaus.
Asiatiske biffer er ofte laget av finhakket kjøtt og krydder og kan serveres med ris eller nudler. Men de kan selvfølgelig også lages helt vegetariske og her er det kun fantasien som setter grenser da du kan bruke grønnsakene du selv elsker. Noen populære alternativer i asiatisk mat til vegetarbiff er imidlertid zucchini, gulrøtter og kål.
Det er med andre ord enkelt for både kjøttspisere, pescetarianere, vegetarianere og veganere å finne passende oppskrifter i det asiatiske kjøkken. Du kan for eksempel bruke tofu, grønnsaker og sopp for å lage en deilig og vegetarisk asiatisk rett.

De mest stilte spørsmålene om asiatisk mat

Hva er den mest populære asiatiske maten?

Den mest populære asiatiske maten er vanskelig å si fordi Asia er et stort kontinent med forskjellige kulturer og matkulturer. Men noen av de mest populære rettene er sushi fra Japan, pad thai fra Thailand, dumplings fra Kina og bibimbap fra Korea. Hos HelloFresh finner du alltid et stort utvalg av asiatisk mat som du kan lage med matkassen din.

Hva er forskjellen på japansk og koreansk mat?

Japansk mat er kjent for sin enkelhet og fokus på ferskhet. Sushi, sashimi og tempura er noen av de mest kjente rettene. På den annen side er koreansk mat kjent for sin spiciness og fermenterte retter som kimchi. Bibimbap, bulgogi og japchae er noen av de mest populære rettene.

Hvilke ingredienser brukes ofte i asiatisk matlaging?

Soyasaus, riseddik, sesamolje, ingefær, hvitløk og chili er noen av de vanligste ingrediensene i asiatisk matlaging. Andre vanlige ingredienser inkluderer risnudler, risvin, tofu, grønnsaker og sjømat. Asiatisk matlaging handler om å balansere smaker som søtt, surt, salt og umami.

Gled deg til middag hver dag!

+5

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr