Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Kan vi friste med en lett og grønnsaksrik middagsrett? I dag anretter vi røkelaks på en seng av kremet, dillkrydret potetsalat. Agurk og reddik frisker opp retten, og syltet sjalottløk gir et lite hint av syrlighet. Dette er litt av en smalsopplevelse!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Røkt laks
(Inneholder Fisk)
500 g
Poteter
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
1 stk
Agurk
1 pose
Dill
60 g
Salatblanding
½ stk
Sitron
75 g
Reddiker
1 stk
Sjalottløk
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele.
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet. Sett til side under lokk.
I mellomtiden, skjær sjalottløk i tynne skiver.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Bland salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/2 ts | 1 ts] og sitronsaft [1 ss | 2 ss] i en stor skål. Vend sjalottløk i laken, og sett til side.
Skjær reddik i tynne skiver.
Del agurk i to på langs, og skjær i tynne halvmåner.
Grovhakk dill.
Skyll salatblanding.
Bland agurk, reddik, salatblanding og olivenolje [1 ss | 2 ss] i skålen med syltet sjalottløk.
Bland kokte poteter med creme fraiche, dill, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper rett før servering.
Anrett poteter og salat i dype tallerkener.
Topp med røkt laks [1/2 pakke, 2P].