Røkelaks og dillkrydret potetsalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Røkelaks og dillkrydret potetsalat

Røkelaks og dillkrydret potetsalat

med creme fraiche og syltet sjalottløk

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Kan vi friste med en lett og grønnsaksrik middagsrett? I dag anretter vi røkelaks på en seng av kremet, dillkrydret potetsalat. Agurk og reddik frisker opp retten, og syltet sjalottløk gir et lite hint av syrlighet. Dette er litt av en smalsopplevelse!

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Klimasmart
Allergener:
Fisk
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Røkt laks

(Inneholder Fisk)

500 g

Poteter

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

1 stk

Agurk

1 pose

Dill

60 g

Salatblanding

½ stk

Sitron

75 g

Reddiker

1 stk

Sjalottløk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier532 kcal
Energi (kj)2227 kj
Fett28.1 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater53 g
Sukker8.4 g
Protein19.9 g
Natrium0 mg

Redskaper

Kasserolle

Framgangsmåte

Kok potet
1

Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele.

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet. Sett til side under lokk.

Sylt sjalottløk
2

I mellomtiden, skjær sjalottløk i tynne skiver.

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Bland salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/2 ts | 1 ts] og sitronsaft [1 ss | 2 ss] i en stor skål. Vend sjalottløk i laken, og sett til side.

Forbered grønnsaker
3

Skjær reddik i tynne skiver.

Del agurk i to på langs, og skjær i tynne halvmåner.

Grovhakk dill.

Skyll salatblanding.

Bland salat
4

Bland agurk, reddik, salatblanding og olivenolje [1 ss | 2 ss] i skålen med syltet sjalottløk.

Lag potetsalat
5

Bland kokte poteter med creme fraiche, dill, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper rett før servering.

Server
6

Anrett poteter og salat i dype tallerkener.

Topp med røkt laks [1/2 pakke, 2P].