Skip to main content
Gresk sitron- og basilikumstekt hyse
Gresk sitron- og basilikumstekt hyse

Gresk sitron- og basilikumstekt hyse

med ovnsbakte oreganopoteter og tomatsalsa

4.2
(212)

Denne middagen tar hele familien med på en kulinarisk reise til Hellas. Vi kan friste med oreganokrydrede potetbåter, velsmakende og saftig hyse stekt i en sitron- og basilikumsaus, frisk tomatsalat og krydret yoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Barnevennlig
Proteinrik
Allergener:
Selleri
Melk
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

½ stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Hvitløk

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder: Melk Kan inneholde spor av: Melk)

250 g

Hyse

(Inneholder: Fisk)

500 g

Poteter

60 g

Salatblanding

½ g

Oregano, tørket

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold

Kalorier465 kcal
Energi (kj)1948 kj
Fett13.9 g
Mettet fett3.9 g
Karbohydrater51 g
Sukker7.4 g
Fiber4.8 g
Protein38.5 g
Natrium408 mg
Calcium0.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak potetbåter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær poteter (uskrelt) i båter.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med oregano [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper og bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.  

 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk basilikum.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Grovhakk tomat.

Skyll salat.

Finhakk eller press hvitløk.

Lag salat
3

Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, sitronsaft [1 ss | 2 ss] og basilikum i en liten skål.

Bland tomat, salat, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og pepper i en mellomstor skål. 

Stek fisk
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.

Stek med skinnsiden ned i 2-3 min. Snu fisken og tilsett sitron- og basilikumsaus. Stek videre i 2-3 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og har en melkehvit farge. 

Forbered yoghurt
5

Bland yoghurt og en klype salt og pepper i en liten skål.

Server
6

Anrett poteter, sitron- og basilikumstekt fisk og salat på tallerkener. Drypp over litt yoghurt.