Ovnsbakt torsk i urte- og hasselnøttsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt torsk i urte- og hasselnøttsaus

Ovnsbakt torsk i urte- og hasselnøttsaus

med honningbakt gulrot og pastinakk

Nyt havets lekre smaker med vår ovnsbakte torsk, hvor den nydelige fisken serveres med en kremet potetmos, honningsbakte rotgrønnsaker og en herlig smørsaus. Et lett, men tilfredsstillende måltid med en symfoni av smaker.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Nøtter
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Havre, Peanøtter, Rug)

1 stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

1 pose

Gressløk

2 stk

Pastinakk

2 stk

Gulrot

25 g

Honning

1 stk

Hvitløk

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

500 g

Bakepotet

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

¼ ts

Salt til fisk

3 ss

Smør til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier774 kcal
Energi (kj)3239 kj
Fett29.7 g
Mettet fett13.4 g
Karbohydrater91.3 g
Sukker31.1 g
Protein34.2 g
Natrium0.1 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rotgrønnsaker
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skjær gulrot og pastinakk (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel rotgrønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til myke.

TIPS: Bruk ekstra stekebrett ved behov.  

Lag mos
2

I mellomtiden, skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Skrell hvitløk.

Kok potet og hvitløk i 11-13 min, eller til potet enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og mos potet og hvitløk med melk, salt og en klype pepper i kaserollen.

Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å få en mer kremet mos.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, grovhakk hasselnøtter.

Finhakk persille og gressløk.

Halver sitron.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist hasselnøtter i 3-4 min, eller til gylne. Legg til side i en skål.

Ovnsbak fisk
4

Vend gulrot og pastinakk i honning når det gjenstår 10 min av steketiden. Stek i resterende tid.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Legg fisk på et nytt stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 8-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag saus
5

I mellomtiden, smelt smør i samme stekepanne på middels høy varme. Stek under omrøring i 3-4 min, til noe brunet.

Ta stekepannen av varmen og tilsett en stor skvett sitronsaft, en klype salt og pepper, persille, hasselnøtter og gressløk.

Server
6

Anrett potetmos, rotgrønnsaker og fisk på tallerkener.

Øs saus over fisk.