Indisk tikka-glasert østerssopp
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk tikka-glasert østerssopp

Indisk tikka-glasert østerssopp

med krydret pommes frites og agurksalat

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Østershatter har en tydelig umamismak, og i denne retten blander vi de med en fyldig saus laget av vårt eget indiske krydder, Tikka Masala, og aprikoschutney. Vi serverer soppen med krydrede fries ristet med ingefær, og en spennende arguksalat med spinat og syltet rødløk. Herremåltidet toppes med en kremet korianderdressing med rømme og majones.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Klimasmart
Allergener:
Sennep
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Østershatter

25 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

30 g

Tikka masala

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

500 g

Poteter

1 pose

Koriander

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Agurk

½ stk

Lime

½ stk

Rødløk

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Smør (steg 3)

1 ss

Vann (steg 3)

2 ss

Hvetemel (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier561 kcal
Energi (kj)2348 kj
Fett26 g
Mettet fett8.8 g
Karbohydrater68.1 g
Sukker14.1 g
Protein14.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tykke staver.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P]. Bland med olivenolje, Ginger Ninja og en klype salt og pepper.

Stek i 25-35 min, eller til møre.

Sylt rødløk
2

I mellomtiden, halver rødløk [1/2 stk, 2P] og skjær i tynne skriver.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Bland limesaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/2 ts | 1 ts] i en liten skål. Vend rødløk i laken og sett til side.

I mellomtiden, grovhakk agurk.

Grovhakk koriander.

Skyll spinat.

Bland rømme, majones, koriander og en klype salt og pepper i en ny liten skål. Sett til side.

Lag saus
3

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.

Tilsett Tikka Masala, aprikoschutney [1/2 pakke, 2P] og vann [1 ss | 2 ss]. La putre under omrøring i 1-2 min, til gjennomvarmet og tyknet. Hold varm til servering.

Stek sopp
4

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sopp i en stor skål.

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek sopp i omganger i 5-6 min, til sprø og gylne.

Legg på en tallerken med kjøkkenpapir.

Lag agurksalat
5

Vend sopp forsiktig i tikkasaus rett før servering.

Bland spinat, agurk og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i skålen med syltet rødløk.

Server
6

Fordel fries, sopp og salat på tallerkener.

Server med korianderdressing.