Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Østershatter har en tydelig umamismak, og i denne retten blander vi de med en fyldig saus laget av vårt eget indiske krydder, Tikka Masala, og aprikoschutney. Vi serverer soppen med krydrede fries ristet med ingefær, og en spennende arguksalat med spinat og syltet rødløk. Herremåltidet toppes med en kremet korianderdressing med rømme og majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
200 g
Østershatter
25 g
Aprikoschutney
(Inneholder: Sennep)
30 g
Tikka masala
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder: Sennep, Egg)
500 g
Poteter
1 pose
Koriander
30 g
Spinat
(Kan inneholde spor av: Selleri)
1 stk
Agurk
½ stk
Lime
½ stk
Rødløk
25 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Smør (steg 3)
1 ss
Vann (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tykke staver.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P]. Bland med olivenolje, Ginger Ninja og en klype salt og pepper.
Stek i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, halver rødløk [1/2 stk, 2P] og skjær i tynne skriver.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Bland limesaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/2 ts | 1 ts] i en liten skål. Vend rødløk i laken og sett til side.
I mellomtiden, grovhakk agurk.
Grovhakk koriander.
Skyll spinat.
Bland rømme, majones, koriander og en klype salt og pepper i en ny liten skål. Sett til side.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.
Tilsett Tikka Masala, aprikoschutney [1/2 pakke, 2P] og vann [1 ss | 2 ss]. La putre under omrøring i 1-2 min, til gjennomvarmet og tyknet. Hold varm til servering.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sopp i en stor skål.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek sopp i omganger i 5-6 min, til sprø og gylne.
Legg på en tallerken med kjøkkenpapir.
Vend sopp forsiktig i tikkasaus rett før servering.
Bland spinat, agurk og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i skålen med syltet rødløk.
Fordel fries, sopp og salat på tallerkener.
Server med korianderdressing.