topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizzalommer av tortilla

Pizzalommer av tortilla

med oreganofries og ranchdressing

I dag skal vi kose oss med en hjemmelaget vegetarrett med street food-preg. Vi disker opp med oreganokrydrede pommes frites, små pizzalommer av tortilla fylt med tomatsaus, maisfyll og ost, en god eplesalat som frisker opp retten og en rømmedressing som piffer opp det hele.

Tags:
Barnevennlig
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

100 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

1 boks

Tomatpure

1 boks

Mais

1 pose

Basilikum

½ stk

Rødløk

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

2 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Hvitløk

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Eple

500 g

Poteter

½ g

Oregano, tørket

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Ketchup (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Sukker (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier918 kcal
Energi (kj)3841 kj
Fett39.3 g
Mettet fett16.1 g
Karbohydrater110.6 g
Sukker25 g
Protein28.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm fries.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med oregano [1/2 pose, 2P] og en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre. 

Lag tomatsaus
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Bland tomatpure, hvitløk, sukker [1/4 ts | 1/2 ts], ketchup [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.

Bland majones, rømme, Ay Cajun-ba [1/2 pose, 2P] og en klype salt og pepper i en annen liten skål.

Forbered råvarer
3

Skjær eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Skyll spinat.

Bland spinat og eple i en stor skål. Sett til side.

Finhakk basilikum.

Finhakk løk [1/2 stk, 2P].

Hell væske av mais.

Forbered tortilla
4

Bland løk, basilikum, mais og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål.

Fordel tomatsaus likt utover tortillabrødene. La det være 1 cm kant uten saus.

Legg maisblanding og ost på den ene siden av hvert tortillabrød. Brett tortillabrød sammen slik at de får halvmåneform.

Stek tortilla
5

Varm opp en stor stekepanne på middels varme.

Stek tortilla (i omganger) på en side i 3-4 min, eller til brunet. Vend forsiktig og stek videre i 3-4 min, eller til brunet og osten har smeltet.

Skjær i to slik at du får triangler.

Rett før servering, bland inn salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i salaten.

TIPS: Bruk to stekespader når du snur tortilla.

Server
6

Anrett pommes frites, pizzalommer og salat i seksjoner på tallerkener.

Server rømmedressing som dipp i en liten skål på siden.