I dag skal vi kose oss med en hjemmelaget vegetarrett med street food-preg. Vi disker opp med oreganokrydrede pommes frites, små pizzalommer av tortilla fylt med tomatsaus, maisfyll og ost, en god eplesalat som frisker opp retten og en rømmedressing som piffer opp det hele.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
100 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
1 boks
Tomatpure
1 boks
Mais
1 pose
Basilikum
½ stk
Rødløk
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
2 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Hvitløk
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Eple
500 g
Poteter
½ g
Oregano, tørket
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 ss
Ketchup (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Vann* (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Sukker (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm fries.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med oregano [1/2 pose, 2P] og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Bland tomatpure, hvitløk, sukker [1/4 ts | 1/2 ts], ketchup [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
Bland majones, rømme, Ay Cajun-ba [1/2 pose, 2P] og en klype salt og pepper i en annen liten skål.
Skjær eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Skyll spinat.
Bland spinat og eple i en stor skål. Sett til side.
Finhakk basilikum.
Finhakk løk [1/2 stk, 2P].
Hell væske av mais.
Bland løk, basilikum, mais og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål.
Fordel tomatsaus likt utover tortillabrødene. La det være 1 cm kant uten saus.
Legg maisblanding og ost på den ene siden av hvert tortillabrød. Brett tortillabrød sammen slik at de får halvmåneform.
Varm opp en stor stekepanne på middels varme.
Stek tortilla (i omganger) på en side i 3-4 min, eller til brunet. Vend forsiktig og stek videre i 3-4 min, eller til brunet og osten har smeltet.
Skjær i to slik at du får triangler.
Rett før servering, bland inn salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i salaten.
TIPS: Bruk to stekespader når du snur tortilla.
Anrett pommes frites, pizzalommer og salat i seksjoner på tallerkener.
Server rømmedressing som dipp i en liten skål på siden.