Vegetarstrimler i basilikumsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
 Vegetarstrimler i basilikumsaus

Vegetarstrimler i basilikumsaus

med hvitløksmos og kålsalat

Med våre veganske strimler kan hele familien nyte en vegetarisk og velsmakende middag. I dagens rett pannestekes strimlene og tilberedes sammen med en fløyelsmyk saus med fløte, soya og basilikum. Som tilbehør kan vi friste med en fyldig potetmos og en frisk og syrlig kålsalat med eple.

Tags:
Barnevennlig
Vegetar
Allergener:
Soya
Melk
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Veganske strimler

(Inneholder Soya)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 pose

Basilikum

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Kålblanding

400 g

Bakepotet

1 stk

Eple

½ stk

Sitron

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier636 kcal
Energi (kj)2663 kj
Fett33 g
Mettet fett11.2 g
Karbohydrater56.1 g
Sukker16.8 g
Protein24.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.
 
Skrell og skjær poteter i 2 cm biter. Skrell hvitløk.
 
Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.
 
TIPS: Tilsett en klatt smør for en ekstra kremet mos.

Forbered råvarer
2

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.
 
Del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Lag salat
3

Bland sitronsaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor skål.
 
Bland inn eple og kålblanding. Sett til side.

Stek veganske strimler
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor
stekepanne på middels høy varme.
 
Stek veganske strimler og en klype salt og
pepper i 3-4 min, eller til brunet.

Lag saus
5

I mellomtiden, grovhakk basilikum.
 
Senk varmen til middels og tilsett soyasaus
[1/2 pose, 2P], matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [1/2 dl | 1 dl] og basilikum. Rør godt.
 
Kok i 1 min, eller til gjennomvarmet.

Server
6

Anrett veganske strimler, salat og potetmos
på tallerkener.