Kremet laksegrateng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet laksegrateng

Kremet laksegrateng

med osteblandet potetmos og fersk ruccola

Kremet laksegrateng med osteblandet potetmos og fersk ruccola.

Tags:
Enkel
Allergener:
Fisk
Melk
Egg
Sulfitter
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
10 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

100 g

Mornaysaus

(Inneholder Melk)

½ stk

Sitron

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

40 g

Ruccola

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

1 ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier868 kcal
Energi (kj)3632 kj
Fett54.1 g
Mettet fett16.1 g
Karbohydrater59.4 g
Sukker5.8 g
Protein38 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Stekebrett
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Sett ovnen på 220°/200°C (varmluft). 

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skrell poteter og skjær i 2 cm biter.

Kok poteter i 11-13 min, eller til potetene lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], smør [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts], finrevet ost og en klype pepper. Mos med en potetmoser eller gaffel til mykt. 

Forbered råvarer
2

Skyll spinat og ruccola i et dørslag under kaldt vann.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Fjern skinnet fra fisk og skjær i 3 cm biter på et eget skjærebrett.

Bland panko, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.

Lag grateng
3

Riv spinatblader og fordel i en ildfast form. Bland inn fisk, mornaysaus og krydre med en klype pepper. Bland sammen og fordel jevnt utover.

Når potetmosen er ferdig, hell mosen over toppen og spre utover slik at alt dekkes. Strø over panko.

Bak i ovnen i 12-15 min, eller til toppingen er gyllen og sausen bobler.

Avkjøl grateng
4

Når gratengen er ferdig, ta den ut av ovnen og sett til side til avkjøling i et par minutter før servering.

Lag salat
5

Rett før servering, bland sammen ruccola, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], en klype salt og pepper og en skvett sitronsaft i en skål.

Server
6

Anrett fiskegrateng på tallerkener.

Legg salat ved siden av.