topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-panert halloumi

BBQ-panert halloumi

med pommes frites og eplesalat

På jakt etter en middagsrett som alle i familien kommer til å elske? Det skal godt gjøres å takke nei til pommes frites, gyllenstekt BBQ-panert halloumi, en sitronduftende kål- og eplesalat med tranebær og en rømmedressing med en velbalansert smak av hvitløk. Kos dere!

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Sulfitter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

60 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

500 g

Poteter

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Eple

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

½ stk

Hvitløk

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

2 ss

Vann (steg 4)

1 ss

Hvetemel (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1125 kcal
Energi (kj)4709 kj
Fett62.1 g
Mettet fett26.4 g
Karbohydrater100.9 g
Sukker31.3 g
Protein39.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm fries.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre. 

Lag rømmedressing
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].

Bland rømme, hvitløk og majones i en liten skål. Sett til side. 

Lag salat
3

Del sitron [1/2 stk, 2P] i to.

Del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Bland sitronsaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor skål.

Bland inn eple, tranebær og kålblanding.

Forbered panering
4

Skjær halloumi i 1 cm biter (3 per person).

Bland BBQ-saus og vann [2 ss | 4 ss] i en dyp tallerken.

Bland panko, Ay Cajun-ba og en stor klype pepper i en annen dyp tallerken.

Ha hvetemel [1 ss | 2 ss] i en tredje dyp tallerken.

Stek halloumi
5

Vend hver halloumibit først i mel, så i BBQ-saus og til sist i panko.

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Når pommes frites har 6 min igjen i ovnen, stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gyllen brune.

Overfør til en tallerken dekket med kjøkkenpapir.

Server
6

Anrett halloumi, pommes frites og salat i seksjoner på tallerkener.

Server rømmedressing som dipp i en skål på siden.