Hello Sunrise-kylling og potetmos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hello Sunrise-kylling og potetmos

Hello Sunrise-kylling og potetmos

med kremet purresaus og gulrotsalat

Gir ikke tanken på saftig kylling på fløyelsmyk potetmos vann i munnen? Uansett hverdag eller helg - god middag er noe man bør unne seg etter en lang dag. Ta frem kjøkkenforkleet og kokekarene, så lager vi en deilig potetmos, ovnsbakt kylling som er brunet på pannen i forveien, en oppkvikkende salat med gulrot og en uslåelig purresaus med smør og fløte!

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Selleri
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g

Bakepotet

300 g

Kyllingbryst

4 g

Hello Sunrise

(Inneholder Selleri, Sennep)

1 stk

Purre

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Gulrot

60 g

Salatblanding

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier674 kcal
Energi (kj)2819 kj
Fett35.3 g
Mettet fett15.2 g
Karbohydrater48.7 g
Sukker13.2 g
Protein45 g
Natrium2232 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.

Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.

Stek kylling
2

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Krydre kylling med Hello Sunrise og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og stek i 2 min på hver side, eller til brunet.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydninger av rød på innsiden.

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, skyll purre grundig. Skjær i tynne halve skiver.

Skrell gulrot til lange bånd med en skreller. Finhakk innerste del.

Skyll salat.

Lag salat
4

Ha salatblanding, gulrot, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Bland sammen rett før servering.

Lag purresaus
5

Varm opp stekepannen brukt til kylling (ikke vask) på middels høy varme. Tilsett smør [1 ss | 2 ss] og purre. Stek i 2-3 min, eller til purre blir myk.

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, vann [1 ss | 2 ss] og en klype pepper. Senk varmen til middels og kok i 2-3 min, eller til sausen begynner å tykne.

Server
6

Skjær kylling i skiver.

Anrett kylling, potetmos og salat på tallerkener.

Hell saus ved siden av kylling.