Panert sei med vårløksblandet potetmos og ovnsbakte grønnsaker.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
500 g
Bakepotet
1 stk
Vårløk
2 stk
Tomat
1 stk
Squash
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ pose
Dill
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
2 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
1 stk
Egg (steg 4)
1 ss
Hvetemel (steg 4)
½ ts
Salt (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet i 2 cm biter.
Kok poteter i 11-13 min, til møre. Hell av vannet.
Tilsett melk [2 ss | 4 ss] og salt [½ ts | 1 ts], og mos potetene med en potetmoser eller gaffel. Tilsett en klatt smør og en klype pepper om ønskelig.
Skjær tomat og squash i 2 cm biter.
Fordel tomat og squash på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje [½ ss | 1 ss] og krydre med Mamas Favoritt, salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper.
Stek i ovnen i 15-17 min, til møre.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Finhakk dill [½ pose, 2P].
Bland dill, yoghurt og en klype salt i en skål. Sett til side til servering.
Bland vårløk med potetmosen. La hvile under lokk til servering.
Bland panko og en klype salt og pepper i en skål.
Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen skål.
Tilsett hvetemel [1 ss | 2 ss] til en tredje skål.
Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.
Dypp fisk først i mel, så i egg og til slutt i panko. Press pankoen litt fast.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme.
Stek fisk i 3-4 min på hver side, til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett potetmos og ovnsbakte grønnsaker på tallerkener.
Legg fisk ved siden av.
Topp med yoghurtdressing.