Sprøstekt sei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøstekt sei

Sprøstekt sei

med vårløksblandet potetmos og ovnsbakte grønnsaker

Panert sei med vårløksblandet potetmos og ovnsbakte grønnsaker.

Tags:
Kalorilett
Barnevennlig
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

500 g

Bakepotet

1 stk

Vårløk

2 stk

Tomat

1 stk

Squash

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ pose

Dill

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

1 stk

Egg (steg 4)

1 ss

Hvetemel (steg 4)

½ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier605 kcal
Energi (kj)2532 kj
Fett20.38 g
Mettet fett5.7 g
Karbohydrater70.38 g
Sukker11.6 g
Protein36.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm biter. 

Kok poteter i 11-13 min, til møre. Hell av vannet.

Tilsett melk [2 ss | 4 ss] og salt [½ ts | 1 ts], og mos potetene med en potetmoser eller gaffel. Tilsett en klatt smør og en klype pepper om ønskelig.

Stek grønnsaker
2

Skjær tomat og squash i 2 cm biter.

Fordel tomat og squash på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje [½ ss | 1 ss] og krydre med Mamas Favoritt, salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper.

Stek i ovnen i 15-17 min, til møre.

Lag dressing
3

Skjær vårløk i tynne skiver.

Finhakk dill [½ pose, 2P].

Bland dill, yoghurt og en klype salt i en skål. Sett til side til servering.

Bland vårløk med potetmosen. La hvile under lokk til servering.

Panér fisk
4

Bland panko og en klype salt og pepper i en skål.

Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen skål.

Tilsett hvetemel [1 ss | 2 ss] til en tredje skål.

Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.

Dypp fisk først i mel, så i egg og til slutt i panko. Press pankoen litt fast.

Stek fisk
5

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme.

Stek fisk i 3-4 min på hver side, til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett potetmos og ovnsbakte grønnsaker på tallerkener.

Legg fisk ved siden av.

Topp med yoghurtdressing.